Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Πως γίνεται η κρέμα μελιού

pos-ginetai-i-krema-melioy

Πως γίνεται η κρέμα μελιού

Για την κρέμα μελιού λοιπόν θα μιλήσουμε σήμερα και θα έχουμε διπλό όφελος.
Από την μια θα μάθουμε να φτιάχνουμε μια φυσική κρέμα χωρίς συντηρητικά για να αλείφουμε το ψωμάκι μας και από την άλλη όποιος διαβάσει αυτό το άρθρο θα λάβει γνώση και δεν θα του πλασάρει ο κάθε ένας μια κρέμα μελιού για μέλι ελάτου βανίλια... λέω εγώ τώρα!!!
Η συνταγή είναι απλή και προέρχεται από την Κροατία.
Χρειαζόμαστε δυο τύπους μελιού σε ίσα μέρη.
Ένα οποιοδήποτε μέλι ρευστό της αρεσκείας μας.
Και ένα παγωμένο μέλι, που έχει κρυσταλλώσει τον χειμώνα και ναι πολλοί το σκάβουν με το κουτάλι για να το βγάλουν από το βάζο.

Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι ή ένα ποτήρι δυο ίσες ποσότητες από αυτά τα μέλια, π.χ 50γρ από το ένα και 50γρ από το άλλο και με ένα δυνατό μίξερ τα χτυπάμε δυνατά για 20 λεπτά.

Σε ένα δοχείο ρίχνουμε ίσες ποσότητες από τα δύο είδη μελιού και, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού mixer (χρησιμοποιούμε το σύρμα που κτυπούμε τα ασπράδια σε μαρέγκα), το ενεργοποιούμε στη χαμηλή-μέτρια ταχύτητα και τα κτυπούμε για τουλάχιστον 20 (!!!) λεπτά. Εάν έχετε μικρό ηλεκτρικό mixer, θυμηθείτε να διακόπτετε το μηχάνημα (3-4 διαλείμματα) για να μην παραζεσταθεί και ανάψει.

Όταν είναι έτοιμο, θα δείτε την υφή του να έχει γίνει κρεμώδης (σαν του κτυπητού αυγού) και το χρώμα του να αλλάζει, να γίνεται παλ, σχεδόν λευκό, το μεταφέρουμε σε ένα βαζάκι που να κλείνει ερμητικά και το διατηρούμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μέρος στοιχείων αντλήθηκαν από το Site  cookpad.com/


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...