Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Super Απολέπιση κηρηθρών στο λεπτό video


Ένας αρκετά μεγάλος πονοκέφαλος, γλυκός όμως κατά γενική ομολογία είναι η απολέπιση των κηρηθρών ώστε να είναι εφικτή η εξαγωγή του μελιού.

Έτσι ο MELISSOCOSMOS μετά τα όσα ωραία είδαμε με τις μελισσοτροφές αποφάσισε να περάσει σε κάτι εντελώς διαφορετικό και να σας παρουσιάσει διάφορους τρόπους απολέπισης που γίνονται ανά τον κόσμο, αλλά και από ορισμένους Έλληνες μελισσοκόμους.

Πιστεύω ότι με την απολέπιση των κηρηθρών που σας προϊδέασε ο τίτλος θα σκέφτεστε τίποτα αυτόματα μηχανήματα, ή γωνίες που ξεφλουδίζουν τις κηρήθρες στο πι και φι...

Έλα όμως που δεν είναι καθόλου έτσι...

Έλα που έχουμε να κάνουμε με τρελό απολεπισμό...και φυσικά όπου τρελή μέθοδος ο MELISSOCOSMOS δεν μπορεί παρά να δηλώνει παρόν!!!


Πρόκειται για λιώσιμο της φλούδας του κεριού επικάλυψης με ένα σεσουάρ.
Το συγκεκριμένο που θα δείτε στο βίντεο είναι σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί, ενώ η δουλειά μπορεί να γίνει και με ένα απλό σεσουάρ που θα ρυθμίσουμε στην μέτρια τάση απ ότι λέει το βίντεο.

Επίσης λέει ότι στην την πραγματικότητα, οι μέλισσες θα είναι πολυ ικανοποιημένες, καθώς θα υπάρχει λιγότερη ζημιά στην κηρήθρα από ότι υπάρχει με τις παραδοσιακές μεθόδους απολεπισμού. Επίσης, οι μέλισσες στην συνέχεια δεν θα πρέπει να καταναλώνουν πολύτιμο μέλι για να κάνουν κερί για την αποκατάσταση της κηρήθρας, καθώς με αυτή την μέθοδο απομακρύνεται μόνο η φλούδα σφράγισης του μελιού και δεν επηρεάζεται καθόλου η κηρήθρα.

Μετά την εξαγωγή του μελιού, το λιωμένο κερί θα γίνει στερεό δηλαδή θα πήξει ξανά και θα το συλλέξουμε στο φίλτρο μελιού όταν θα βγει από τον μελιτοεξαγωγέα για να πέσει στο δοχείο μας.

Την συγκεκριμένη μέθοδο απολέπισης γνωρίζω ότι την χρησιμοποιεί ήδη ένας συνάδελφος μελισσοκόμος από την Άρτα!

Δείτε το video και θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες αναρτήσεις και με άλλους τρόπους!!!




MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...