Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Πάει και τo ΜΕΛΙ, φέρνουν το δικό τους – Το 2023 στα σουπερμάρκετ της Ευρώπης

paei-kai-to-meli

Πάει και τo ΜΕΛΙ, φέρνουν το δικό τους – Το 2023 στα σουπερμάρκετ της Ευρώπης


Σχόλιο Melissocosmos
Ο Melissocosmos καιρό τώρα δεν έπαιζε το θέμα για να μην γίνεται και διαφήμιση στα σιρόπια που ετοιμάζουν να ρίξουν στην αγορά.
Το κάνει τώρα μόνο και μόνο για να το δουν και να ετοιμαστούν οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις να το αντιμετωπίσουν.
Θυμίζω ότι σύμφωνα με αποφάσεις της Ε.Ε η λέξη ΜΕΛΙ πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για αυτό που παράγεται από μέλισσες.
Κάθε άλλο είναι εκ του πονηρού και πρέπει να αποσυρθεί ή να αλλάξει όνομα.
Ξεχνούν ορισμένες πολυεθνικές ότι η μέλισσα επικονιάζει κιόλας όταν συλλέγει μέλι, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να πετύχουν αυτοί με καθέναν άλλο τρόπο.

Εξέλιξη που σοκάρει...
Το φυτικό «μέλι» χωρίς μέλισσες ετοιμάζεται ακόμα και να αντικαταστήσει το παραδοσιακό.

Την ώρα που υπάρχει «πόλεμος» κατά των μελισσών και του μελιού, την… «λύση» σε αυτά τα «κρίσιμα ζητήματα» υπόσχεται να δώσει μια φυτική εναλλακτική λύση της αμερικανικής startup MeliBio!!!
Μαζί με το κρέας εργαστηρίου, τα μεταλλαγμένα λαχανικά και τα εγκεκριμένα άλευρα θα προσφέρουν και το εναλλακτικό μέλι!!!

Να λοιπόν γιατί πάνε να κλείσουν και τους μελισσοκόμους, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος για τις μέλισσες, θέμα που ανέδειξε το EL.GR!

Όπως μεταδίδεται:

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα μπορούν σύντομα να επιδοθούν στο μέλι χωρίς να εκμεταλλευτούν ούτε μια μέλισσα. Αυτό συμβαίνει επειδή η MeliBio , η startup με έδρα την Καλιφόρνια παρουσίασε το πρώτο μέλι στον κόσμο που παρασκευάζεται χωρίς την χρήση μελισσών. Αυτό ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία σε μια συνεργασία με την Narayan Foods, τον μεγαλύτερο παραγωγό βιολογικών και βιώσιμων φυτικών τροφίμων στην Ευρώπη. 

Μέσω της συνεργασίας, το MeliBio θα είναι διαθέσιμο σε 75.000 ευρωπαϊκά καταστήματα με την επωνυμία Better Foodie της Narayan Foods. 

«Ως πλατφόρμα καινοτομίας τροφίμων, η Narayan Foods είναι συνεχώς σε επιφυλακή για νέα βιώσιμα προϊόντα που θα έφεραν επανάσταση στην αγορά», λέει σε δήλωση ο Mario Brumat, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Narayan Foods. «Απλώς δοκιμάζοντας το απίστευτο φυτικό μέλι της MeliBio, ξέραμε ότι είχαμε ανακαλύψει μια καινοτομία που θα άφηνε ένα ξεχωριστό σημάδι στην βιομηχανία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το πρώτο φυτικό μέλι στον κόσμο σε κάθε ευρωπαϊκό νοικοκυριό και το καθιερώνουμε ως το νέο αγαπημένο γλυκαντικ».

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές μπορούν να περιμένουν να βρουν το vegan μέλι της MeliBio στα καταστήματα μέσα στο 2023, με την κυκλοφορία να αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από το πρώτο τρίμηνο. 

Αυτά τα νέα έρχονται τη στιγμή που η startup προσθέτει επιπλέον 2,2 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις από νέους και υπάρχοντες επενδυτές. Μεταξύ των νέων επενδυτών είναι το The Greenbaum Foundation με επικεφαλής τον Jim Greenbaum, εκτελεστικό παραγωγό των επιτυχημένων vegan ντοκιμαντέρ The Game Changers και Seaspiracy . 

Το MeliBio, που ιδρύθηκε το 2020, χρησιμοποιεί πατενταρισμένη τεχνολογία και μικροβιακή ζύμωση για να δημιουργήσει μέλι από φυτά και φυσικά συστατικά, βγάζοντας έτσι τις μέλισσες από την εξίσωση (σ.σ. ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ). 

Αφαιρώντας τις μέλισσες από την εμπορική παραγωγή μελιού, η MeliBio ανοίγει το δρόμο προς ένα πιο ευγενικό, φυτικό σύστημα διατροφής που δεν βασίζεται στην εκμετάλλευση των ζώων». 

ΠΗΓΗ
https://www.el.gr/

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...