Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Χιλή: Μέλισσες «επιτέθηκαν» σε αστυνομικούς σε διαδήλωση μελισσοκόμων


Οι μελισσοκόμοι είχαν κλείσει τον δρόμο μπροστά από το προεδρικό μέγαρο με 60 κυψέλες που περιείχαν χιλιάδες μέλισσες

Αντιμέτωποι με χιλιάδες μέλισσες ήρθαν αστυνομικοί στην Χιλή κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων των μελισσοπαραγωγών στην πρωτεύουσα του Σαντιάγο.
Τέσσερις μελισσοκόμοι συνελήφθησαν μετά από τη διαδήλωση που ζητούσε την υποστήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο τους.
Οι μελισσοκόμοι πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, όπου επτά αστυνομικοί υπέστηκαν τα τσιμπήματα των μελισσών, όταν επιχείρησαν να απομακρύνουν τις κυψέλες που είχαν τοποθετήσει οι διαδηλωτές για να κλείσουν μια κεντρική οδό.

Για να τονίσουν τον σκοπό τους, οι μελισσοκόμοι έστησαν περίπου 60 κυψέλες που περιείχαν σχεδόν 10.000 μέλισσες μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, εμποδίζοντας την αστυνομία να διαλύσει τη διαδήλωση.
Ένας από τους διαδηλωτές είπε στους δημοσιογράφους ότι ο θάνατος των αποικιών μελισσών είναι καταστροφικός όχι μόνο για αυτούς, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.
Οι διαδηλωτές ζητούν κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση των τιμών του μελιού ή την παροχή επιδοτήσεων στους παραγωγούς μελιού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Γεωργίας, από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι συμμερίζονται την ανησυχία των διαδηλωτών για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης ξηρασίας, που πλήττει τη μελισσοκομία στη Χιλή, τονίζουν όμως ότι παρέχουν βοήθεια εδώ και μήνες σε 20 κοινότητες που αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη νερού.
Οι πληθυσμοί των μελισσών σε όλο τον κόσμο μειώνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια λόγω της απώλειας οικοτόπων, της ρύπανσης και της χρήσης φυτοφαρμάκων, μεταξύ άλλων παραγόντων.
ΠΗΓΗ

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...