Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Μπακαλιάρος παστός με μέλι


ΥΛΙΚΑ

800 γρ. μπακαλιάρος παστός
500 ml. ελαιόλαδο
200 γρ. αλεύρι
ξύλο κανέλας
200 γρ. μέλι
1 φύλλο δάφνης
250 ml. νερό
μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον μπακαλιάρο με την πέτσα προς τα πάνω. Τον καλύπτετε με νερό, ρίχνετε το φύλλο δάφνης, το ξύλο κανέλας και τον μαϊντανό. Τον αφήνετε να βράσει για μερικά λεπτά χωρίς να κοχλάσει το νερό μέχρι να βγάλει έναν άσπρο αφρό. Βγάζετε τον μπακαλιάρο και τον βάζετε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα για να στραγγίξει. Τον αφήνετε να κρυώσει. Τον κόβετε σε λωρίδες πάχους ενός δάχτυλου περίπου. Ετοιμάζετε ένα μείγμα με το νερό, το αλεύρι και το μέλι. Η σάλτσα πρέπει να γίνει ελαφριά, ούτε διαφανής ούτε πηχτή ώστε να καλύπτει καλά τον μπακαλιάρο. Αφού αλατίσετε τον μπακαλιάρο, τον αλευρώνετε και τον περνάτε από την σάλτσα που έχετε ετοιμάσει. Σε ένα τηγάνι με λάδι όχι πολύ ζεστό τηγανίζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Σερβίρετε αμέσως μόλις τον βγάλετε από τη φωτιά.

Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : http://www.ucook.gr