Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η συνταγή για το ρόφημα που γιατρεύει τα πάντα


Αϋπνίες, ανησυχία, κατάθλιψη, κρύωμα, δυσπεψία, όλα μαζί; Μια παραλλαγή ενός αρχαίου ινδικού ροφήματος που θα σας θεραπεύσει

Δεν ξέρω τίποτα περί αγιουβέρδα και βοτάνων, αλλά ξέρω πόση διαφορά μπορεί να κάνει η γεύση στην ψυχολογία και η ψυχολογία όλων είναι στον πάτο. Θα έχετε δοκιμάσει το αλκοόλ, αλλά προτείνω αρχαία ινδική σοφία:
Με βάση το haldi ka doodh που σημαίνει «γάλα με κουρκουμά» και με λίγο ψάξιμο ακόμα, βρήκα μία συνταγή που ισχυρίζεται όχι χαρίζει την αθανασία.
Παραλίγο. Νομίζω ότι έχει τη γεύση της ζεστασιάς μιας μαλακιάς κουβέρτας την ώρα που βλέπεις τηλεόραση. Δεν είναι και λίγο.


Έχουμε και λέμε:
Ο κουρκουμάς είναι ένα κίτρινο μπαχαρικό που δίνει γεύση στο κάρι και χρώμα στη μουστάρδα και πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη που υπάρχουν. Τζίντζερ και κάρδαμο, που ενισχύουν την πέψη. Κανέλα, που ρυθμίζει το ζάχαρο, πιπέρι καγιέν που βοηθάει το κυκλοφορικό σύστημα, γαρίφαλο, επίσης αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό, όπως και το μέλι. Κι αν όλα αυτά δεν σας νοιάζουν, η γεύση του είναι τέλεια.

Η αναλογίες είναι εντελώς ενδεικτικές, κάντε το ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 ½ κουταλάκια κουρκουμά
½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
½ κουταλάκι κάρδαμο, πιπέρι καγιέν Γαρίφαλο
Ένα ξυλάκι κανέλα ή ½ κουταλάκι σκόνη
Μέλι
Βάλτε τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε αργά το γάλα, χωρίς να βράσει.
Προσθέστε μέλι στα φλιτζάνια. Τέλος!

Πηγή: www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιασου ρε Βασιλη με τις συνταγες σου που θελεις να μας καννεις και αθανατους πολλυ σωστη συνταγη οντως ειναι καλη Οπου και να γυρησουμε το αγνο μελι ειναι παντου Σ ωραιος ρε μεγαλε μονο να διευκρινησεις στον κοσμο οτι η κανελα πρεπει νανε κανελα και οχι κασια που μας ταιζουν απο το σουπερ μαρκετ ειναι συμαντικο .Νασε καλα ρε φιλε Κωσταντινος απο Λαρισα