Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ζουμερές μπριζόλες με μουστάρδα και μέλι


Οι μπριζόλες εκτός από ψητές στα κάρβουνα ή στο φούρνο με πατάτες, που είναι οι πλέον κλασσικές συνταγές, μπορούν να μαγειρευτούν και με άλλους τρόπους.

Μια νόστιμη και πολύ απλή συνταγή είναι ψητές στο φούρνο με μέλι και μουστάρδα και αρωματικά! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή.

Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- Μισό λεμόνι
- Σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση
Βάλτε τις μπριζόλες σε ένα πυρέξ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα και το λεμόνι. Χτυπήστε καλά τα υλικά και προσθέστε το σκόρδο και τα αρωματικά. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και περιχύστε τις μπριζόλες. Προσθέστε 2 ποτήρια νερό και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου τρία τέταρτα. Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας με αρωματικό ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και λαχανικά.