Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ






ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-800 γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
-2 κουτ.σούπας μέλι
-2 κουτ.σούπας μπαλσάμικο
-4 κουτ.σούπας σουσάμι
-αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνι

Για το κουρκούτι:

-1 κούπα αλεύρι
-1 αυγό
-1 κουτ.σούπας μέλι
-λίγες σταγόνες μπαλσάμικο
-1 κ.γ. μαγιά ξερή
-½κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε μια γαβάθα το αλεύρι,τη μαγιά και το αλάτι. 
Προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο,το μέλι, το ξύδι και μισή κούπα νερό.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε τα φιλέτα σε μπουκιές, αλευρώνουμε και τα βουτάμε στο κουρκούτι.
Μόλις κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τα κομμάτια, λίγα λίγα κάθε φορά.
Μόλις τηγανιστούν τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύουμε το μέλι με το ξύδι. 
Απλώνουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Buon apettito!!!

http://everythingcook.blogspot.gr/