Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι



Υλικά:
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε κομματάκια μεγέθους σπιρτόκουτου (μπουκίτσες)
1 μπουκαλάκι σόγια σος
μισό ποτήρι χυμό από λεμόνι
μισό ποτήρι μέλι
4-5 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
λίγο λάδι
αρκετό σουσάμι

Εκτέλεση (Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ):

Κατ΄ αρχήν φτιάχνουμε το μείγμα που θα μαρινάρουμε το κοτόπουλο για αρκετές ώρες.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη σόγια σος. Ανακατεύουμε το μέλι και το λεμόνι (τα οποία πρέπει να είναι σε ακριβώς ίσες ποσότητες δηλαδή από μισό ποτήρι το καθένα) και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας από σόγια, μέλι και λεμόνι και βυθίζουμε σε αυτό τα κομματάκια του κοτόπουλου.

Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υγρά και να καλυφθεί με αυτά το κοτόπουλο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και την βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Εκτέλεση (Την επόμενη μέρα):

Όταν έρθει η ώρα να ψήσετε το κοτόπουλο, το βάζετε σε ταψί και στο ζουμί που έμεινε στην κατσαρόλα βυθίζετε για 5 λεπτά τα κυβάκια από τις πατάτες. (sos: Δεν πετάτε το ζουμί. Θα χρειαστεί στο ψήσιμο).
Στη συνέχεια ρίχνετε και τις πατάτες στο ταψί, προσθέτετε λίγο λάδι, λίγο από το μείγμα του μελιού και αρκετό σουσάμι.
Ψήνετε το φαγητό όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτοπουλάκι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, όταν πίνει τα υγρά του το φαγητό, προσθέτουμε από το μείγμα του μελιού - λεμονιού - σόγια σος. Ίσως χρειαστεί να το προσθέσετε όλο.
Σε καμμία περίπτωση δεν ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι ή οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό ή μπαχαρικό.

Καλή σας επιτυχία!!!!

http://greekcook.gr/