Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με πιπεριές και μέλι


Συνταγές που περιέχουν μέλι.
Κάθε μέρα κι από μια συνταγή στον MELISSOCOSMO


Υλικά:
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
μουστάρδα 2κ. γλυκού
χυμός πορτοκαλιού (1-2 να έχει ζουμάκι)
χυμός 1 λεμονιού
μέλι
1κ. σ. σόγια σος
αλάτι - πιπέρι
δεντρολίβανο
3 πιπεριές - πράσινη - κόκκινη - πορτοκαλί
1 ντομάτα
Εκτέλεση:

Πλένουμε το κοτόπουλο το κόβουμε μερίδες ή και παϊδάκια και το αλατοπιπερώνουμε.


Στη συνέχεια το αλείφουμε με το μέλι και φτιάχνουμε μια σάλτσα κρύα με τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού και τη σόγια σος.

Βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και βάζουμε το κοτόπουλο να σοταριστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες μέσα, έπειτα τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε και λίγο δεντρολίβανο και βάζουμε και μια ντομάτα μέσα, κομμένη στα τέσσερα.

Αφήνουμε να πιει τα υγρά σε χαμηλή φωτιά (κανένα μισάωρο) και μετά αν θέλουμε το βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος για 10 λεπτά στο φούρνο.

Μυστικά:

Το μέλι θα κάνει τη κρούστα του κοτόπουλου πιο τραγανή και το πήλινο σκεύος δίνει πιο ωραίο το άρωμα του.

Επίσης φτιάχνεται πολύ όμορφα και με φτερούγες ή μπουτάκια κοτόπουλου, ακόμα και στήθος.

Συνοδεύεται με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανητές ή και πουρέ.

http://greekcook.gr/