Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ζυγαριά βάρους κυψελών

 

Έφτασε ένα Mail στον MELISSOCOSMO ενός συναδέλφου μελισσοκόμου που μας ενημερώνει ότι κατασκευάζει μια ζυγαριά για κυψέλες.

 

Τοποθετούμε μελίσσια δηλαδή πάνω σε αυτή την ζυγαριά και παρακολουθούμε πόσο αυξάνει σε βάρος καθημερινά η κυψέλη μας.

 

Αυτό μας βοηθάει να καταλάβουμε αν υπάρχει καλή νεκταροέκκριση σε μια περιοχή για να μεταφέρουμε πχ εκεί το μελισσοκομείο μας.

 

Βρήκα ενδιαφέρον αυτά που είπε ο συνάδελφος και του ζήτησα λεπτομέρειες για να τις δουν και οι αναγνώστες του MELISSOCOSMOU.

 

Δείτε λοιπόν τι λέει.

 

Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφήμιση.

 

Αγαπητοί  συνάδελφοι

 

Από την πρώτη στιγμή  που ξεκίνησα την μελισσοκομία, ένιωσα την επιθυμία να γνωρίζω καθημερινά την κατάσταση του μελισσοκομείου μου, αλλά δεν ήξερα τον τρόπο.

Ψάχνοντας, ανακάλυψα ότι κυκλοφορούν στο εξωτερικό μελισσοκομικές συσκευές με δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων SMS στο κινητό με ένδειξη για το βάρος  της  κυψέλης και τη θερμοκρασία εξωτερικού περιβάλλοντος.  Την τιμή τους ωστόσο, παρά τη χρησιμότητά τους, τη θεώρησα ιδιαίτερα υψηλή έως αποτρεπτική και έτσι πήρα την απόφαση να κατασκευάσω μια συσκευή από το μηδέν με λιγότερο δυνατό κόστος.

Σήμερα λοιπόν κατασκευάζω ερασιτεχνικά (προς το παρόν) μια μελισσοκομική ζυγαριά  με πολλά θετικά σχόλια από όσους την έχουν αποκτήσει. Έχω την δυνατότητα μόνο εντός ολίγων ημερών από την εκδήλωση ενδιαφέροντος  να ανταποκριθώ στην κατασκευή.

 

     Με ποιόν τρόπο λοιπόν λειτουργεί η μελισσοκομική ζυγαριά

 

Η ζυγαριά ζυγίζει την κυψέλη σε προκαθορισμένη από τον ιδιοκτήτη της ώρα και λαμβάνοντας επίσης την εξωτερική θερμοκρασία του αποστέλλει μήνυμα SMS στο κινητό. Επίσης έχει την δυνατότητα αποστολής μηνύματος για τη μεταβολή του βάρους σε σχέση με την προηγούμενη αποστολή μηνύματος σε μορφή + ή – τόσα γραμμάρια, την ποιότητα του σήματος της κινητής τηλεφωνίας καθώς και  την κατάσταση της μπαταρίας.
Λειτουργεί με μπαταρία επαναφορτιζόμενη 12 volt, με χρόνο ζωής 12 μήνες!

                    Παράδειγμα – Μορφή μηνύματος :

GSM Scale
20:00:14 02/05/11
Difference  + 0,670 Kg
Weight        +24,15 Kg
Battery 12,54 Volts
Temp 19,3 C
Gsm Signal 22 (0-30)    


Φίλοι μελισσοκόμοι που την έχουν αποκτήσει, δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι , τόσο από την κατασκευή της, όσο και από την αποτελεσματικότητά της, καθώς αποτυπώνει  100  % την εικόνα του μελισσοκομείου σχετικά με το βάρος του και την εξωτερική θερμοκρασία που επικρατεί. 

Αξίζει να σημειωθούν τα εξής:

1.    Το κόστος της συγκριτικά με την επικρατούσα εμπορική τιμή της στην Ευρώπη είναι μείον 50-70 %
2.    Αν κάνουμε νομαδική μελισσοκομία ή το μελισσοκομείο μας βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας μας, ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ  χρόνο και χρήμα- ενόψει και της  σημερινής υψηλής τιμής των καυσίμων- αφού ελαχιστοποιούμε τις επισκέψεις μας σε αυτό.
3.    Απόσβεση γίνεται πολύ σύντομα (ακόμα και σε ένα μήνα), αρκεί να την αξιοποιήσουμε  σωστά.
4.    Την αγοράζουμε, αν θέσουμε στόχο της αύξηση της παραγωγής μας. Έχουμε  μεγάλο κέρδος αφού μεγιστοποιούμε την απόδοση του μελισσοκομείου μας όταν είναι στην διάθεσή μας οι πληροφορίες μεταβολής του βάρους.
5. Σκεφτείτε το κέρδος σας, εάν την χρησιμοποιήσετε σε μελίσσι δείκτη και  μεταφέρετε τα μελίσσια σας στη συγκεκριμένη τοποθεσία  μόνο σε περίπτωση λήψης θετικού μηνύματος  ή να τα μεταφέρετε από εκεί,  όταν αρχίζει να μειώνεται το βάρος (συνήθως μετά από μια έντονη μελιτοφορία π.χ. θυμάρι).
                 




Για περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά επισκεφθείτε την σελίδα www.beesscale.com

Karagiannisp@yahoo.gr  Tel.  6948 575358