Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Έκτακτη είδηση:


Γνωστός μελισσοκόμος από τον Πύργο Ηλείας και μέλος του μελισσόκοσμου (για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτουμε το όνομα) συνελήφθη με τη γνωστή διαδικασία του αυτόφορου, διότι πιάστηκε να ξεφορτώνει μελίσσια σε κατοικημένη περιοχή. 
Την ώρα που του γινόταν η σύσταση από τα όργανα της τάξης, εκείνος βρισκόμενος σε αυτοάμυνα, εξαπέλυσε εναντίον τους σμήνη μελισσών, τρέποντας τους εκπροσώπους του νόμου στην κυριολεξία σε άτακτη φυγή!!!!! 
Το γέλιο που έπεσε, δεν περιγράφεται..............!!!!!!

...........Και τώρα τα γεγονότα.....όπως έγιναν........:

Φίλος μελισσοκόμος πήρε τηλέφωνο εμένα και άλλους δυο μελισσοκόμους για να τον βοηθήσουμε, επειδή το αμάξι του έπαθε βλάβη. 
Ξεφορτώσαμε το αμάξι, αφού βρήκαμε μια περιοχή 150 μ. από τον δρόμο και 200 μ. από το πλησιέστερο σπίτι.
Την ώρα που ανοίγαμε τα πορτάκια, έφτασε περιπολικό της αστυνομίας και οι δυο αστυνομικοί βγήκαν έξω, φορώντας τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, για να μας πουν πως είμαστε παράνομοι (κάτι που φυσικά δεν ίσχυε). 
Εμείς προσπαθούσαμε να τους προειδοποιήσουμε να μείνουν στο αυτοκίνητο, αλλά εκείνοι προτίμησαν να βγουν από το αμάξι και να μας πλησιάσουν.
Τα επόμενα δυο λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά............ για εκείνους......... Τράπηκαν σε άτακτη φυγή, ζητώντας μας βοήθεια!!!!!!

Φανήκαμε εύσπλαχνοι και τους βοηθήσαμε, πηγαίνοντάς τους το περιπολικό, ώστε να μπορέσουν να οδηγήσουν μέχρι το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας, αφού ο ένας εξ αυτών για κακή του τύχη ήταν αλλεργικός......... 
Στη συνέχεια ήρθε και δεύτερο περιπολικό και οδήγησε στο τμήμα τον προαναφερθέντα φίλο μελισσοκόμο (χωρίς να εγκαταλήψουν αυτή τη φορά το όχημα βεβαίως-βεβαίως), όπου και τον κράτησαν για περίπου 5 ώρες.
Στην προσπάθεια να στοιχειοθετήσουν κατηγορία εις βάρος του, πήγαν στο σημείο που έγινε το ξεφόρτωμα και προσπαθούσαν να μετρήσουν αποστάσεις από τον κοντινότερο δρόμο.
Αφού οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, αναγκάστηκαν με βαριά καρδιά να τον αφήσουν ελεύθερο.

Προσοχή, προσοχή!! 
Το ταραχοποιό στοιχείο βρίσκεται και πάλι ανάμεσά μας, έτοιμο για το επόμενο χτυπήμά του!! 
Ο αστυνομικός ξέφυγε τον κίνδυνο και είναι πλέον καλά στην υγεία του. Οσο για μας, θα είναι μια ιστορία που θα διηγούμαστε για πολλά πολλά χρόνια!!!!

ΥΓ: Οσο για μένα, μπορεί οι προκαθορισμένες μελισσοκομικές εργασίες να μην έγιναν, νιώθω όμως απέραντη χαρά που ένα παιδικό μου όνειρο πραγματοποιήθηκε, δηλαδή το να οδηγήσω περιπολικό.......χε, χε, χε!!!!
Για τον MELISSOCOSMO

Στέργιος Στεργάτος