Προχτές μιλάγαμε για μια περιπέτεια που είχα μετά από τσίμπημα σερσεγκιού.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείξατε κάποιοι να με συμβουλέψετε.
Λοιπόν ακούστε.
Μετά το τσίμπημα του σερσεγκιού άρχισα να παρουσιάζω αναφυλακτικα σοκ.
Αναφυλακτικά σοκ στα καλά καθούμενα χωρίς να με έχει τσιμπήσει τίποτα μετά από αυτό.
Αρχίσαμε να ψάχνουμε το θέμα και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, ο παθολόγος μου σήμερα μου είπε ότι αφού ο οργανισμός μετά το τσίμπημα τρελάθηκε και άρχισε να παράγει ισταμίνη και περισσότερο από όσο πρέπει παρουσιάζω τα αναψυκτικά σοκ.
Αυτά πλέον έρχονται και από τροφές.
Μου έδωσε μια λίστα τροφών οι οποίες κάνουν τον οργανισμό να παράγει ισταμίνη και φουντώνει τα αλλεργικά.
Την λίστα αυτή μου είπε ότι την έχει από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Θα πρέπει να προσέξω την διατροφή μου δηλαδή για κάποιους μήνες μέχρι να στρώσει ο οργανισμός και να έρθει ξανά στα ίσια του.
Μεταξύ των τροφίμων που αυξάνουν την ισταμίνη υπάρχει και το μέλι.
Θα πω εδώ ότι επειδή το μέλι περιέχει γυρεόκοκκους και κάποιοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στην γύρη για αυτό υπάρχει το μέλι στην λίστα.
Δεν σημαίνει ότι εγώ αν φάω μέλι ότι θα φουντώσει το αλλεργικό μου, εννοείται πως όχι αφού δεν έχω αλλεργία στην γύρη, ή τουλάχιστον δεν είχα ως τώρα.
Κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν όμως.
Αποδεδειγμένα κάποια τρόφιμα όπως το χοιρινό, τα αλλαντικά και η σοκολάτα πλέον μου προκαλούν προβλήματα αφού αυτό το παρατήρησα ήδη.
Δημοσιεύω την λίστα γιατί ξέρω ότι υπάρχουν μελισσοκόμοι που έχουν παρόμοια προβλήματα ώστε να ωφεληθούν και αυτοί.
Εννοείται ότι το πρόβλημα το παρακολουθούμε και με αλλεργιολόγο, όμως επειδή έγιναν και εξετάσεις αίματος άπτεται και στην ειδικότητα του παθολόγου.
Φυσικά όταν στρώσει το πρόβλημα θα το χτυπήσουμε στην ρίζα του για απαλλεργιοποίηση.
Μέχρι τότε οποίος έχει ανάλογο πρόβλημα σε έχει υπόψιν του να αποφεύγει τα τρόφιμα που υπάρχουν στην λίστα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου