Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Έκλεβα μελίσσια για να στηρίζω οικονομικά στενά συγγενικά μου πρόσωπα που αντιμετώπιζαν σοβαρά θέματα υγείας

klopi-melission

Αυτή την τρελή δικαιολογία έδωσε σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης 70χρονος κλέφτης που καταδικάστηκε.
Είχε… αδυναμία στο ξένο μέλι - Είχε κλέψει μελισσοσμήνη €10.000

Στην απολογία του τόνισε πως το έκανε για να στηρίξει οικονομικά στενά συγγενικά του πρόσωπα που αντιμετώπιζαν σοβαρά θέματα υγείας

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 70χρονος μελισσοκόμος ο οποίος είχε... μεγάλη αδυναμία στο ξένο μέλι.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή, για την κατηγορία της ζωοκλοπής κατ’ εξακολούθηση και συγκεκριμένα για την αφαίρεση μελισσοσμηνών, μαζί με τις κυψέλες και τα πλαίσια τους, οι οποίες τελέστηκαν το χρονικό διάστημα 2020-2021, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ δε του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε και χρηματική ποινή στον 70χρονο.

Η υπόθεσή που είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους μελισσοκόμους της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο, καθώς έβλεπαν να «εξαφανίζονται» τα μελίσσια τους, αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2021, ενώ η αξία των μελισσοσμηνών που εκλάπησαν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.

Στην κατοχή του κατηγορουμένου βρέθηκαν κατά τον επιτόπιο αστυνομικό έλεγχο στα υπαίθρια μελισσοκομεία του κυψέλες και τελάρα μελισσών με τα μελισσοσμήνη τους που έφεραν κωδικούς αριθμούς, οι οποίοι είχαν τεθεί επί αυτών με πυροσφράγιση και σύμφωνα με το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, ανήκαν σε άλλους μελισσοκόμους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, σε αστυνομικό έλεγχο που είχε πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στην οικία του κατηγορούμενου ανευρέθησαν πλήθος κατεστραμμένων και διαλυμένων κλεμμένων κυψελών, τελάρων και καπάκια κυψελών.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο πλάι των συναδέλφων μελισσοκόμων στηρίζοντας έμπρακτα τα θύματα των κλοπών καλύπτοντας οικονομικά την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, για τους οποίους παραστάθηκε ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Σπανός Εμμανουήλ.

Μέλος του Μελισσοκομικού συλλόγου Θεσσαλονίκης προσήλθε κατά την ακροαματική διαδικασία - η οποία ήταν μακρά και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες - κατόπιν κλήσης προς εμφάνιση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την παροχή διευκρινίσεων προς το δικαστήριο για θέματα και πρακτικές που αφορούν τη μελισσοκομική δραστηριότητα και το επάγγελμα του μελισσοκόμου.

ΠΗΓΗ
https://www.protothema.gr/

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...