Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Φύλλα κηρήθρας Μελισσοκομικής Αθηνών video

kirithres-melissokomiki-athinon

Πέρασμα φύλλων κηρήθρας στα πλαίσια

Συνάδελφοι μια πολύ σημαντική εργασία του μελισσοκόμου είναι το πέρασμα φύλλων κηρήθρας στα πλαίσια.
Τα φύλλα αυτά είναι η βάση της κηρήθρας όπου θα τις χτίσουν οι μέλισσες μας προσθέτοντας λίγο κεράκι δικό τους ακόμα.
Θα πρέπει να πω μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τις κηρήθρες, κυρίως οι νέοι μελισσοκόμοι.Φυσικά το κερί των μελισσών είναι το καλύτερο υλικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τα φύλλα κηρήθρας.

Ένα μυστικό.
Κατά την διαδικασία παραγωγής την κηρήθρας, όταν λιώνει και πέφτει στους κυλίνδρους δηλαδή, αυτοί ψεκάζονται με ένα ειδικό υγρό προκειμένου το κερί να ξεκολλάει από τους κυλίνδρους.
Το υγρό αυτό είναι αρκετά τσιμπημένο στην τιμή, γι αυτό το λόγο πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν σαπουνάδα από κοινό σαπούνι για τον ψεκασμό και οι κηρήθρες ξεκολάνε.

Ωστόσο το σαπούνι περιέχει καυστική ποτάσα στα συστατικά του και όταν οι μέλισσες πάνε να μασήσουν για να πλάσουν την κηρήθρα, δεν αναγνωρίζουν το υλικό ως κερί ακόμα κι αν είναι γνήσιο και έτσι το κόβουν ή κάνουν κακοτεχνίες.
Οι παραπάνω λόγοι, αν και είναι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες και μου έχει τύχει κηρήθρες κατασκευασμένες από καθαρό κερί να μην τις πιάνουν οι μέλισσες λόγο του σαπουνιού.

Έτσι προσπαθώ να χρησιμοποιώ επώνυμα προϊόντα και κηρήθρες, γιατί πιστεύω ότι μια μεγάλη εταιρεία πολύ δύσκολα θα κωλώσει σε τέτοιες λεπτομέρειες και θα ρισκάρει την φήμη της.
Αφού δοκίμασα πολλές κηρήθρες άλλες καλές και άλλες άσχημες, έχω κατασταλάξει στις κηρήθρες της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ  και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

kirithres-melissokomiki-athinon

Η Μελισσοκομική Αθηνών φροντίζει και προμηθεύεται φυσικό κερί μέλισσας και είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που μπορούν να δώσουν πιστοποιητικό αγνότητας κεριού κατάλληλο για την βιολογική μελισσοκομία.

pistopoiimeni-kirithra


Πρόκειται για κηρήθρες με ωραίο χρώμα, υφή και άρωμα, που οι μέλισσες τις χτίζουν ταχύτατα και με μεγάλο βάθος κελιού, και το σημαντικότερο στην καλύτερη τιμή της αγοράς.
Μέρες που είναι άλλωστε όλα τα κοιτάμε.

Να πω επίσης για το βάθος του κελιού ότι.

Όταν βάλουμε τις κηρήθρες στις μέλισσες αυτές μασούν τα τοιχώματα του κελιού, το πλάθουν και σχεδόν αυτό είναι αρκετό για την ολοκλήρωση της κηρήθρας.
Όσο πιο βαθύ είναι το κελί λοιπόν τόσο μεγαλύτερα τα τοιχώματα και το έτοιμο κερί για το χτίσιμο.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί τον μελισσοκόμο δεν τον συμφέρει οι μέλισσες να καταναλώνουν μέλι για να παράγουν κερί, οπότε το να έχει μεγάλο βάθος κελιού η κηρήθρα μας είναι προς όφελος μας.

Οι κηρήθρες της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ φτάνουν σε όλη την Ελλάδα εύκολα με μεταφορικές εταιρείες.
Όλοι μπορείτε να τις παραγγείλετε όπου και αν μένετε. 

kirithres-melissokomiki-athinon

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
63,5 χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας Σχηματάρι 32009 Βοιωτία Ελλάδα
Τηλέφωνο
+30 210-2518177
+30 210 2517718

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις κηρήθρες και το πέρασμα τους στα πλαίσια.
Προσέξτε την λεπτομέρεια, στο 1:45 λεπτό με το που έβγαλα το φύλλο από το κουτί κατέφτασε η μέλισσα, γιατί της μύρισε το κερί.
Και μόνο αυτό αποδεικνύει την καθαρότητα του κεριού νομίζω.Και ένα πανέμορφο βιντεάκι από την παραγωγή κηρηθρών της εταιρείας.
   
MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών


 Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...