Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ 12 ενισχύσεις | Έως 31/3/2023

lefta-agrotes
ΕΚΤΑΚΤΟ- ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ 12 ενισχύσεις | Έως 31/3/2023

Όπως γράφει το το tilegrafimanews.gr

Η εν λόγω πληρωμή των 93 εκατ. ευρώ (50 εκατ. ουκρανόµετρα και 43 εκατ. de minimis), για την ημερομηνία της οποίας (τέλη Μαρτίου) φέρεται ότι δεσμεύτηκε προ ολίγων ημερών ο... υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, θα αφορά τόσο τα λεγόµενα ουκρανόµετρα, όσο και τα de minimis που έχουν εξαγγελθεί, αφού ουσιαστικά η διάκριση σε αυτές τις δύο κατηγορίες επήλθε κυρίως προς διευκόλυνση των αρχών να «νοµιµοποιήσουν» τη στήριξη στις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγµή, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα διεύρυνση της λίστας και σε άλλες καλλιέργειες, όπως τα κεράσια, µε τις πιέσεις των παραγωγών προς τους τοπικούς βουλευτές να εντείνονται.

Μέχρι στιγµής, έκτακτες κρατικές ενισχύσεις (πέρα από την περίπτωση των µελισσοκόµων) έχουν εξαγγελθεί επίσηµα σε µήλα, κάστανα, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, σπαράγγια ∆ήµου Αλµωπίας, φασόλια και γίγαντες ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς, καπνό της ΠΕ Ροδόπης, επιτραπέζια σταφύλια ΠΕ Καβάλας, ζαχαρότευτλα σε όλη τη χώρα, κρόκο Κοζάνης, θερµοκήπια Μαραθώνα και αλιείς καραβίδας στα Σέρβια Κοζάνης.

ΠΗΓΗ

Σχόλιο Melissocosmos
Δεν γνωρίζω αν όντως θα πληρωθούμε μέχρι 31/3 όπως υποστηρίζει το άρθρο.
Οπωσδήποτε όμως έχει δρομολογηθεί η πληρωμή και θα γίνει μέχρι τις εκλογές.
Οσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...