Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Η Μελισσοκομία στην Πάρο VIDEO ντοκιμαντέρ

melissokomia-stin-paro

Ο Αγάπιος και η Θάλεια είναι μελισσοκόμοι της Πάρου.
Εκεί στο πανέμορφο νησί της Πάρου βρέθηκε ένα τηλεοπτικό δίκτυο της Αμερικής και ζήτησε από τα παιδιά να τους μιλήσουν για τις μέλισσες και την Ελληνική μελισσοκομία.
Από όσο διαβάζω οι Αμερικανοί γοητεύθηκαν ιδιαιτέρως από το τοπίο αλλά και από τα θυμάρια του νησιού, σε μια εποχή μάλιστα που ήταν και σε πλήρη άνθιση.
Γεύτηκαν το θυμαρίσιο μέλι και ξετρελάθηκαν.
Ελπίζω να μην ενημερώθηκαν ότι κάποιοι που διαθέτουν το μυαλό ινδικής καρύδας, από εμπάθεια δεν κινούν την διαδικασία ώστε να γίνει ΠΟΠ το Ελληνικό θυμαρίσιο μέλι, αλλά αντιθέτως το κατασυκοφαντούν κιόλας... 

Το βίντεο κάνει λόγο για την ζωή ενός ζευγαριού που γνωρίστηκαν στην Πάρο και αποφάσισαν να ασχοληθούν με την μελισσοκομία.
Κάτω σε μια κοιλάδα που περιβάλλεται από ελιές και άγρια ​​βότανα, το ζευγάρι κρατά το ένα του μελισσοκομείο στο οποίο διαβιούν δύο φυλές μελισσών. 
Το ζευγάρι επισκέπτεται τα μελίσσια του τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, προκειμένου να τα φροντίσουν για να παράγουν ένα μέλι που είναι μοναδικό και βγαίνει στη Μεσόγειο, λόγω των άγριων βοτάνων,και ιδίως του θυμαριού.

Η Θάλεια και ο Αγάπιος έχουν και δεύτερο μελισσοκομείο με θέα σε ένα βράχο στον κόλπο της Παροικιάς, στην Πάρο. 

Οι κυψέλες περιβάλλονται, από το άγριο θυμάρι. 
Δοκίμασα το μέλι και πρέπει να πω ότι είναι πραγματικά μοναδικό και πολύ νόστιμο.

Όπως ξέρουμε, οι μέλισσες είναι εξαιρετικά σημαντικές για τον κόσμο μας και θα πρέπει πάντα να προστατεύονται. Ελπίζουμε ότι αυτό το ντοκιμαντέρ θα ευαισθητοποιήσει για το θέμα, και θα σας ενημερώσει μόνο για ένα κομμάτι του υπέροχου νησιού των Κυκλάδων: Πάρος, Ελλάδα.


Σκηνοθεσία, Filmed, Edited by Jacob Harris
Boom από τον Daniel Spivey


Δείτε το βίντεο που μου έστειλε ο Αγάπιος και τον ευχαριστώ πολύ.





MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...