Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Σπάζουν τα αυτοκίνητα στους δρόμους της Σταμνάς Μεσολογγίου

dromous-tis-stamnas-mesologgiou

Την Πέμπτη 8/9/22 στην θέση ΔΥΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ Σταμνάς Μεσολογγίου αυτοκίνητο έπαθε ζημιά εξαιτίας της κατάστασης των χωματόδρομων. Ο ιδιοκτήτης που είναι νυμφευμένος με συγχωριανή μας ήρθε από το Αγρίνιο να περιποιηθεί το κτήμα του και έπεσε θύμα των κακών δρόμων και της αναισθησίας, τόσο του Τοπικού Συμβουλίου, όσο και της Δημοτικής αλλά και της Περιφερειακής Αρχής που αρνούνται πεισματικά να φτιάξουν τους δρόμους του χωριού και να τους στρώσουν με χαλίκι ώστε με ασφάλεια ο κόσμος να πηγαίνει στην δουλειά του. Το αγροτικό αυτοκίνητο έπεσε στα χαντάκια των δρόμων, έσπασε το ακρόμπαρο του ψαλιδιού με συνέπεια το αμάξι να μην στρίβει και το ψαλίδι να ακουμπάει την ζάντα και το λάστιχο και να τα σκίζει. 

dromous-tis-stamnas-mesologgiou

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στην μέση του πουθενά σε έναν δρόμο που η οδική βοήθεια αδυνατούσε να πλησιάσει. Τον άκουσα να εκτοξεύει μύδρους εναντίων των υπευθύνων και είπε ότι θα έφευγε να πάει να υποβάλει μήνυση. 

dromous-tis-stamnas-mesologgiou

Προ τριμήνου υπήρξε καταγγελία από το Blog Melissocosmos που μάλιστα αναδημοσιεύτηκε από πάρα πολλές ιστοσελίδες για την κατάσταση των δρόμων της Σταμνάς Μεσολογγίου αλλά δυστυχώς δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Τώρα τα πράγματα αγριεύουν απ ότι φαίνεται και όλα αυτά πριν πιάσει ο χειμώνας και η κατάσταση των δρόμων χειροτερεύσει. 
Η Σταμνά Μεσολογγίου είναι ένα από τα χωριά με την μεγαλύτερη παραγωγή ελιάς Καλαμών της Ελλάδας.
Η φυτεμένη έκταση ελαιώνων πλησιάζει τα 15 χιλιάδες στέμματα και η αξία του παραγόμενου προϊόντος υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην Εθνική μας οικονομία.
Το να μην μπορεί ο κόσμος να πλησιάσει στα κτήματα του για περιποίηση και συγκομιδή της σοδειάς του εκτός των άλλων αποτελεί και οικονομικό έγκλημα για τον τόπο.
Αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που οι εκλογές πλησιάζουν και όλοι υπερηφανεύονται για το έργο τους προκειμένου να υφαρπάξουν ξανά την ψήφο των πολιτών.
Φανταστείτε την κατάσταση σε μη προεκλογική περίοδο πως ήμαστε, κυριολεκτικά μόνο με ελικόπτερο μπορεί να πάει κάποιος στην δουλειά του.
Και αν Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δημοτική και Τοπική Αρχή αδιαφορούν παντελώς και συστηματικά επι δεκαετίες και κωφεύουν στις διαμαρτίες των κατοίκων, απορίας άξιο είναι η παντελής έλλειψη στοιχειώδους ενδιαφέροντος από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές της περιοχής.

Μάλλον στην περίπτωση μας ταιριάζει το ρητό που λέει ότι κάθε τόπος έχει την Κυβέρνηση και τους άρχοντες που του αξίζει
Αυτό που μας αξίζει δηλαδή είναι το απόλυτο ΜΗΔΕΝ

Βασίλειος Ξεσφίγγης



Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...