Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Απάντηση ΥΠΑΑΤ στον Melissocosmo για την ενίσχυση των μελισσοκόμων


Κατόπιν ερωτήματος που αποστείλατε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την ενίσχυση του κλάδου της μελισσοκομίας εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σας παραθέτω το συγκεκριμένο απόσπασμα από τη συνέντευξη της ΥφΑΑΤ, Φωτεινής Αραμπατζή που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
“Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε: «Σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος διερευνούμε την δυνατότητα στήριξης των μελισσοκόμων από την πανδημία του κορονοϊού, στο δόγμα της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ ότι: ουδείς αγρότης, κτηνοτρόφος, μελισσοκόμος, αλιέας, που επλήγη αποδεδειγμένα από την κρίση θα μείνει χωρίς στήριξη». 
Παράλληλα ανέφερε ότι «οι Υπηρεσίες μας έχουν ζητήσει από τους συλλογικούς φορείς του κλάδου όλα εκείνα τα ικανά στοιχεία να αποδείξουν την τυχόν ζημία, που προκάλεσε η κρίση του COVID-19, προκειμένου να τεκμηριωθεί το σχετικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επιβάλλει το προσωρινό πλαίσιο των Κρατικών Ενισχύσεων και όπως έχει ακολουθηθεί, σε κάθε πληγέντα από την πανδημία κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής». 
«Η πολιτική βούληση είναι δεδομένη και εξαντλούμε κάθε δυνατότητα στο πλαίσιο, που θέτουν οι Κανονισμοί» κατέληξε η κ. Αραμπατζή. ‘

Δημήτρης Αϋφαντής

Γραφείο Τύπου Υπουργού, Μάκη Βορίδη

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...