Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025

Χαλβάς σιμιγδαλένιος φούρνου με σιρόπι !!!

halvas-simigdalenios-fournou

Πολύ ωραία συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο στον φούρνο με σιρόπι. Πανεύκολος διαφορετικός και πεντανόστιμος !!!

Υλικά
115 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
2 κουτ.μπέικν μπέϊκιν πάουντερ
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 πορτοκάλι το ξύσμα
1 πορτοκάλι τον χυμό

halvas-simigdalenios-fournou

halvas-simigdalenios-fournou

Για το σιρόπι:
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 ξύσμα πορτοκαλιού
2 πορτοκάλια τον χυμό

κανέλα σκόνη για από πάνω

halvas-simigdalenios-fournou


Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψάκι 23 εκ.και το στρώνουμε με λαδόκολλα ελαφρώς λαδώστε και την λαδόκολλα

halvas-simigdalenios-fournou


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο που πρέπει να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα και να ασπρίσουν .
Σταδιακά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά ίσα να ανακατευτούν σε ένα και τα προσθέτουμε στο μίξερ μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από την λαδόκολλα το στρώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε για 20 λεπτά να το προσέχετε μην καεί ψήνετε πολύ γρήγορα μόλις το δείτε και ροδοκοκκινίσει βγάλτε το αφού πρώτα το δοκιμάστε μπήγοντας μαχαίρι να δείτε αν βγει καθαρό .
Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί και το κόβουμε μπακλαβωτά ή τετράγωνα κομμάτια.

Σιρόπι
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη ,το ξυλάκι κανέλα ανακατεύουμε προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 10 με 15 λεπτά.Περιχύνουμε το γλυκό πίνει πολύ σιρόπι το ρουφάει σε λίγα λεπτά.
Κρύος ο χαλβάς καυτό το σιρόπι.
Αν θέλετε προσθέστε και μέσα στο σιμιγδάλι όταν το χτυπάτε ή και από πάνω τριμμένα φουντούκια,ή αμύγδαλα,ή καρύδια.


Σερβίρετε πολύ ωραία με παγωτό βανίλια και μέλι ή αν είναι χειμώνας βάλτε αντί παγωτό , γιαούρτι-μέλι αλλά και σκέτο.Παρατήρησα που το έφτιαξα απόγευμα την άλλη μέρα είχε τραβήξει και ήταν πολύ πιο ωραίο από την στιγμή που το δοκίμασα μόλις το σιρόπιασα και κρύωσε. Καλή επιτυχία !!!!

ΠΗΓΗ
http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/