Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Η ΓΥΡΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ - Η ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΗ ΤΡΟΦΗ

Γράφει ο Γιάννης Μπατσής
Δάσκαλος μελισσοκόμων


Η κατανάλωση της γύρης σε τακτική βάση θα ολοκληρώσει συνήθως τα εξής:

1. Υψηλή προστασία από τις ανεπάρκειες σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα - ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, καθώς και εντατική σωματική ή πνευματική εργασία.

2. Προωθεί την βέλτιστη σωματική και πνευματική παραγωγή

3. Παρέχει μεγαλύτερη ενίσχυση για το σώμα κατά τη διάρκεια της αντίστασής του απέναντι σε οποιοδήποτε εξωτερική επιθετικότητα-ενίσχυση του ανοσοποιητικού.


4. Η Γύρη παρέχει εκείνες τις χημικές ουσίες από τις οποίες δημιουργούνται οι αδένες, οι μύες, τα μαλλιά και τα ζωτικά όργανα. Επιπλέον, παρέχει τα βασικά υλικά που είναι απαραίτητα για την επισκευή τυχόν φθαρμένων κυττάρων ή ιστών.

5. Η γύρη παράγει επίσης ρυθμιστική δραστικότητα επί των γαστρεντερικών λειτουργιών, τόσο σε σχέση με χρόνια δυσκοιλιότητα και ορισμένες περιπτώσεις διάρροιας που είναι ιδιαίτερα ανθεκτική σε συνθετική αντιβιοτική θεραπεία. Επιπλέον, η γύρη ρυθμίζει τα έντερα από την καταστροφή ή αποδυνάμωση από επιβλαβή βακτήρια ενώ ταυτόχρονα προωθεί την ανάπτυξη των ευεργετικών ειδών (εντερική χλωρίδα).



6. Γύρη είναι εξαιρετικά πολύτιμη ως προσαρμογόνος τροφή ,βοηθώντας στην αύξηση ή απώλει α βάρους, καθώς και στη μείωση της υπέρτασης και τη ν αύξηση των συνολικών μεταβολικών λειτουργιών. I Ρυθμίζει και διεγείρει το μεταβολισμό στον ανθρώπινο οργανισμό με την παροχή των παραγόντων που λείπουν ( καταλύτες) κάτι που άλλες τροφές δεν παρέχουν, ενώ εξουδετερώνει τις καταβολικές επιδράσεις από διάφορες τοξίνες, περιβαλλοντικούς ρύπους, συνθετικά ναρκωτικά ή πρόσθετα τροφίμων, παράγοντας έτσι πιο υγιή κύτταρα, βελτιώνοντας την υγεία , την ευημερία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.


7. Η Γύρη ενισχύει το μεταβολισμό δημιουργώντας ατελείωτες αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρο το σύστημα. Τα βασικά μέταλλα και άλλα φυσικά στοιχεία καθιστούν στην πράξη τη γύρη των μελισσών ως καταλύτη, και είναι υπεύθυνη για την αφομοίωση του τμήματος των τροφίμων που κανονικά θα έπρεπε να έχουν εξαλειφθεί χωρίς να αποδίδει την ενέργεια, τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και άλλες παροχές (γεγονός που συνήθως συμβαίνει σε τακτική βάση, με πιο νοθευμένα τρόφιμα).


8. Η Γύρη επιταχύνει τις φυσιολογικές κυτταρικές διεργασίες σε όλο ολόκληρο τον οργανισμό, και δρα ως καταλύτης για την τόνωση των ενδοκυτταρικών μεταβολικών δραστηριοτήτων, χωρίς να τροποποιεί την κανονική φυσιολογική δραστικότητα. Τα συνολικά αποτελέσματα της γύρης είναι πολλαπλά, δηλαδή, δεν φαίνεται να κατέχει μία μόνο συγκεκριμένη φυσιολογική λειτουργία, αλλά, μάλλον, ενεργοποιεί τις συστηματικές βιολογικές λειτουργίες.

Πηγές.
1.APIMONDIA.
2.Ίντερνετ.
3. εμπειρία 50 χρόνων

Γιάννης Μπατσής
Δάσκαλος μελισσοκόμων



MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών