Υλικά
125 γρ. μέλι
125 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. γάλα
2 μικρά αυγά
25 γρ. ζάχαρη
λίγη κανέλα
Για την κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
40 γρ. μέλι κατά προτίμηση από άνθη πορτοκαλιάς
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι. Το αποσύρουμε και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα αυγά αφού προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί. Ρίχνουμε το αλεύρι, και την κανέλα. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και ζαχαρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160&186; C για 45 λεπτά και μόνο. Συνοδεύουμε με την κρέμα μελιού.
Για να φτιάξουμε την κρέμα ρίχνουμε το μέλι μέσα στην κρέμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά το χτυπάμε στο μίξερ σαν σαντιγύ.
Στέλιος Παρλιάρος
Πηγή: Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
40 γρ. μέλι κατά προτίμηση από άνθη πορτοκαλιάς
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι. Το αποσύρουμε και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα αυγά αφού προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί. Ρίχνουμε το αλεύρι, και την κανέλα. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και ζαχαρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160&186; C για 45 λεπτά και μόνο. Συνοδεύουμε με την κρέμα μελιού.
Για να φτιάξουμε την κρέμα ρίχνουμε το μέλι μέσα στην κρέμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά το χτυπάμε στο μίξερ σαν σαντιγύ.
Στέλιος Παρλιάρος
Πηγή: Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας