Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Xοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα σε μέλι και σκόρδο

Yλικά




4 μπριζόλες από χοιρινό λαιμό

1 λεμόνι (τον χυμό του)

2 κουτ. σούπας σόγια

1 κουτ. σούπας κρασί γλυκό (π.χ. μαυροδάφνη)

1/4 φλιτζανιού μέλι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο

αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση





Aναμειγνύουμε τα υλικά σε γυάλινο μπολ μαζί με το κρέας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Γυρίζουμε τις μπριζόλες κάθε 2 ώρες για να μαριναριστούν σωστά από όλες τις πλευρές. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του, τοποθετώντας από κάτω ένα ταψί για να μαζεύονται τα υγρά του ψησίματος. Bάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος και τις ψήνουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, φροντίζοντας να τις αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη μαρινάδα.


http://www.ethnos.gr/