Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Προς τους συναδέλφους μελισσοblogers







Συνάδελφοι από όσο γνωρίζω στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 140 μελισσοκομικά Blog.
Όλα ταγμένα θέλω να πιστεύω στην ιδέα την ελεύθερης μελισσοκομικής ενημέρωσης, όπως είναι δηλαδή και το δικό μας Blog o MELISSOCOSMOS.
140 Blog λοιπόν απευθυνόμαστε σε ένα σχετικά μικρό κοινό μερικών μόνο δεκάδων χιλιάδων μελισσοκόμων.
Παρακολουθώντας την λειτουργία όλων των άλλων Blog της χώρας μη μελισσοκομικών δηλαδή,  αλλά και του εξωτερικού, διαπιστώνουμε ότι το ένα Blog συνεργάζεται με το άλλο ανταλλάζοντας ling προκειμένου ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το θέμα που ανάρτησε κάποιο Blog ακόμα κι αν αυτός βρίσκεται να διαβάζει κάποιο άλλο.
Η τακτική αυτή πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμο να εφαρμοστεί και στα μελισσοκομικά Blog που το κοινό είναι σαφώς λιγότερο και άρα είναι πολύ πιο δύσκολο να βρει κάποιος αναγνώστες χωρίς να συνεργαστεί ανταλλάζοντας ling με άλλα Blog.
Επιπλέον πιστεύω ότι κάθε Blogger που σέβεται τον εαυτό του, την μελισσοκομία και τους συναδέλφους του, πρέπει να έχει στο ιστολόγιο του μια λίστα με μελισσοκομικά ιστολόγια προκειμένου οι αναγνώστες του να γνωρίζουν για μια ανάρτηση που κάνει κάποιος συνάδελφος blogger μελισσοκόμος.
Ο MELISSOCOSMOS έχει ήδη εξασφαλίσει τέτοιου είδους ανταλλαγής ling και με άλλα ιστολόγια που δεν έχουν σχέση με την μελισσοκομία με μεγάλη επιτυχία.
Στο blog μας έχουμε λίστα με τίτλο, Τα καλύτερα μελισσοκομικά Blog, κι εκεί έχουμε περίπου 55 γνωστά μελισσοκομικά Blog που μας έχουν όμως κι αυτά στη λίστα τους.
Έτσι τους δίνουμε αναγνώστες, αλλά και μας δίνουν κι αυτά τα Blog αναγνώστες.
Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να εντάξουμε κάποιο Blog στη λίστα μας αν κι αυτό δεν μας έχει στη δική του λίστα, γιατί τότε του δίνουμε αναγνώστες χωρίς αυτό να μας δίνει.
Παρακαλούμε τους συναδέλφους μελισσοbloggers λοιπόν που επιθυμούν τέτοιου είδους συνεργασία να εντάξουν τον MELISSOCOSMO στη λίστα των blog τους και να μας ειδοποιήσουν με mail στο MELISSOCOSMOS@YAHOO.GR να τους βάλουμε κι εμείς στη δική μας λίστα.
Από την πλευρά μας έχουμε κι εμείς εντάξει πολλά Blog στη λίστα μας, κι όταν αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιος συνάδελφος έχει βάλει τον MELISSOCOSMO στη λίστα του, τον βάζουμε κι εμείς άμεσα.
Έχουμε μιλήσει με Bloggers και γνωρίζουμε ότι το Blog μας είναι σε θέση να στέλνει πολλούς αναγνώστες σε όποιο blog υπάρχει στη λίστα του, κι έτσι πιστεύουμε ότι αυτό σας συμφέρει κι εσάς, και φυσικά συμφέρει κι εμάς.
Ας ενώσουμε τις φωνές μας λοιπόν για το καλό της μελισσοκομικής ενημέρωσης που όλοι υπηρετούμε, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο.
MELISSOCOSMOS