Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010
ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Υλικά
-30 κιλά μέλι
-80 κιλά ζάχαρη(άχνη)
-9-10 κεφάλια καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο,
-4 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα
λειώνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες του σκόρδου στο μπλέντερ με 4
ποτήρια φρέσκου χυμού πορτοκαλιών.
Κατόπιν το ρίχνουμε μέσα στο
ζυμωτήριο που έχουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να δουλέψει
μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Το μείγμα που θα προκύψει το τοποθετούμε σε
νάιλον σακούλες ανά 2-3 ή 4 κιλά, το αφήνουμε να παγώσει
Το ζαχαροζύμαρο αυτό είναι η συνταγή ενός φίλου, μέλους της ομάδας MELISSOCOSMOS στο Facebook
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
ti ales sintages gnorizete?
Ανώνυμε θα ανεβάζουμε συνταγές τακτικά.
Ακόμα ανεβάζουμε και συνταγές που μας στέλνουν τα μέλη μας και οι αναγνώστες μας.
Σύντομα θα ανεβάσουμε και συνταγή για γυρεόπιτα.
Παιδιά λόγο της έξαρσης της nosema ceranea και βάση τον κ.Θρασυβούλου καλό είναι κατα την παρασκευή ζαχαροζύμαρου να μήν χρησιμοποιούε φρουτοχυμούς(στην περίπτωση μας χυμό πορτοκάλι) διότι εντείνει το πρόβλημα νοζεμίασης... επίσης να έχετε κατα νού ότι ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει και πολλά οξέα και μπορεί να συμβάλει ώστε να ''ξινίσει'' το ζυμάρι και να προκαλέσει δυσεντερείες στις μέλισσες.... δέν γνωρίζω βέβαια σε τί μπορεί να ωφελήσει ο χυμός πορτοκαλιού... ίσως προσθήκη βιταμινών? πάντως άν αυτός είναι ο λόγος.... εγώ προτιμώ καλύτερα τα έτοιμα εγκεκριμένα σκευάσματα... είναι λίγο ακριβά αλλά είναι δοκιμασμένα... επίσης μελέτες έδειξαν ότι το σκόρδο δέν βοηθάει στην καταπολέμηση της nosema... Γιώργος
Γιώργο ο MELISSOCOSMOS έχει ζητήσει ήδη στον καθηγητή να μας δώσει συμβουλές για τη νέα νοζεμίαση προκειμένου να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας.
Αν μας απαντήσει θα σας δώσουμε άμεσα την άποψη του καθηγητή.
Δημοσίευση σχολίου