Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Συλλογή δηλητηρίου των μελισσών



Ο MELISSOCOSMOS ανταποκρινόμενος στην δική σας επιθυμία και παρότρυνση, κάνει σήμερα μια προσπάθεια προκειμένου να ανοίξει διάλογο για το δηλητήριο των μελισσών και πως μπορεί ο μελισσοκόμος μέσω της συλλογής του να έχει ένα ακόμα εισόδημα από την μέλισσα.

Η ζήτηση για δηλητήριο κυρίως από το εξωτερικό είναι ολοένα και μεγαλύτερη, και ποιο πολύ από χώρες όπως η Κίνα η Ρωσία και η Ιαπωνία όπου αυτές οι χώρες έχουν προχωρήσει κατά πολύ σε μεθόδους θεραπείας διαφορών ασθενειών με δηλητήριο από μέλισσες.



Μερικές ασθένειες που προσπαθούν οι επιστήμονες να καταπολεμήσουν με δηλητήριο είναι. . .

Αρθρίτιδα και ρευματισμοί, μυαλγία, ριζίτιδα, νευραλγία, γαστρικό έλκος, θυρεοτοξίκωση, φυματίωση, αθηροσκλήρωση, μερικές μορφές καρκίνου και πολλές άλλες ακόμα ασθένειες.

Το δηλητήριο των μελισσών συλλέγεται με τη μέθοδο της ηλεκτρικής διεγέρσεως (1)(electrostimulation method).




Παρόμοια μεθοδολογία έχει χρησιμοποιηθεί και για τη συλλογή του δηλητηρίου των σφηκών χωρίς όμως να έχει καθιερωθεί σε εμπορικό επίπεδο γιατί αυξάνει υπέρμετρα την επιθετικότητα των εντόμων.

Δυστυχώς η χώρα μας είναι πολύ πίσω σε σύγκριση με άλλες χώρες σε όλα τα στάδια που έχουν να κάνουν με το δηλητήριο, από το στάδιο της παράγωγης δηλαδή και της προώθησης μέχρι το στάδιο της θεραπείας από επιστήμονες.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά όμως είναι πως, όπως ξέρεται ανά την Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί αρκετοί συνεταιρισμοί μελισσοκόμων με σκοπό να συσκευάζουν και να προωθούν μόνοι τους τα προϊόντα τους στο εμπόριο.

Μερικοί λοιπόν συνεταιρισμοί έχουν ήδη παραγγελίες για δηλητήριο μελισσών, και μάλιστα οι ποσότητες δηλητηρίου που παράγουν έως τώρα οι μελισσοκόμοι του συνεταιρισμού είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με την ζήτηση που υπάρχει.

Ξέρω ότι το δηλητήριο διατίθεται σε φιαλίδια των 5 γραμμαρίων, και σε γενικές γραμμές να αναφέρω πως από 25 μελίσσια παράγεται 1 γραμμάριο δηλητήριο περίπου σε δυο ώρες και προορίζεται αποκλειστικά για ιατρική χρήση.

Αυτό που εγώ έχω να προτείνω λοιπόν σε όσους θέλουν να ασχοληθούν και να παράγουν δηλητήριο μελισσών είναι να γίνουν μέλη τέτοιων συνεταιρισμών και να δίνουν εκεί το δηλητήριο που βγάζουν μιας και ο κάθε ένας χωριστά είναι αδύνατον προς το παρόν να βρει αγορές για τόσο μικρές ποσότητες δηλητηρίου.




Επιγραμματικά να αναφέρω πως οι μελισσοκόμοι του συνεταιρισμού ΜΕLΙCHRYSOS της Λάρισας παρήγαγαν πέρυσι μόλις 800 γρ δηλητήριο, την στιγμή που η ζήτηση για δηλητήριο ξεπερνούσε τα 5 κιλά.

Συνάδελφοι εγώ μέχρι εδώ μπόρεσα να ψάξω το θέμα αφού δεν υπάρχουν και πολλοί που ασχολούνται με το θέμα για να ρωτήσω.

Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει περισσότερα τον παρακαλώ να γράψει συμπληρωματικά και αν γίνεται να αφήσει και τηλέφωνο σε περίπτωση που γνωρίζει αγορές για δηλητήριο μελισσών προκειμένου να επικοινωνήσουν οι συνάδελφοι που τους ενδιαφέρει το αντικείμενο.



Για όσους θέλουν να προχωρήσουν αφήνω τα στοιχεία του συνεταιρισμού.

MELICHRYSOS τηλ-2410711086






M E L I S S O C O S M O S ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών