Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός ξαναχτύπησε | Απαγόρευση εξορκισμών στην Μητρόπολη

o-aitwlias-kai-akarnanias-damaskinos-ksanaxtypise
Γράφει ο Βασίλειος Ξεσφίγγης

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η νέα επινόηση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Δαμασκηνού να απαγορεύσει την τέλεση εξορκισμών στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Με εγκύκλιο του απαγορεύει ρητά την τέλεση του εξορκισμού από τους ιερείς της Μητροπόλεως του.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός με τις πράξεις του δείχνει να συμπεριφέρεται ως ο έχων το αλάθητο από την μια πλευρά, και με την στήριξη ολίγων κλακαδόρων ιερέων δυστυχώς ως άλλος Γρηγόριος Περιστερίου από την άλλη.
Ολίγων κλακαδόρων που εξαργυρώνουν με την συγκατάθεση τους στο γκρέμισμα της Ορθοδοξίας, επιθυμίες για μια μετάθεση σε καλύτερη ενορία.
Ας δούμε όμως τι είναι ο εξορκισμός και πότε αυτός πρέπει να τελείται 

Εξορκισμός: Όπως διαβάζουμε στα διάφορα ειδικά εγχειρίδια όταν μιλάμε για εξορκισμούς εννοούμε ότι πρόκειται για μια αγιαστική πράξη της Εκκλησίας μας της κατηγορίας των αρνητικών καθιερώσεων.
Σκοπός του εξορκισμού είναι η εν ονόματι του Θεού απαλλαγή του ανθρώπου αλλά και των κτισμάτων Του από της δαιμονικής κατοχής ή επηρείας ή και αυτής της ροπής των δαιμονίων δυνάμεων, υπό την οποία βρίσκεται η λογική και άλογη φύση.

Ωστόσο με την Εκκλησία και την διδασκαλία της πορεύτηκε το έθνος και το γένος μας εδώ και σχεδόν δυο χιλιάδες χρόνια.
Δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν παραδόσεις, συνήθειες και πίστη αιώνων με μια μονοκονδυλιά.
Στα μάτια των απλών πιστών αυτό φαντάζει σαν η Εκκλησία να αφήνει τον διάβολο να αλωνίζει ανενόχλητος.
Η νεωτερίστικη Ορθόδοξη Εκκλησία που βλέπουμε τελευταία να δημιουργείται δείχνει να ομοιάζει περισσότερο με Προτεσταντική, με την χειροτονία Ιερειών, με την απομάκρυνση του Εσταυρωμένου από το ιερό θυσιαστήριο, με την κατάργηση των Τέμπλων του Ιερού βήματος με την συντόμευση και την περικοπή των ακολουθιών με το κοινό Πάσχα που δεν θα είναι σύμφωνο με όσα όρισε η Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας και τόσα άλλα.
Λέει λοιπόν ο ποιμενάρχης μας στην εγκύκλιο του, πως σε ότι αφορά τους εξορκισμούς οι άνθρωποι πρέπει να στέλνονται σε ψυχιάτρους και να μην διαβάζεται εξορκισμός από τους ιερείς.

Ως ταπεινός χριστιανός σε ρωτάω Δέσποτα.
Αν εγώ χρίζω ψυχιατρικής εξετάσεως ή και αγωγής, αλλά παράλληλα με την αγωγή μου επιθυμώ και τον εξορκισμό για λόγους πίστεως ή και εμψυχώσεως στον αγώνα που κάνω, για ποιο λόγο μου το απαγορεύεις αυτό;
Ποιος είσαι εσύ που θα μου στερήσεις το δικαίωμα στην Ελπίδα και στην ίαση;
Σεβασμιότατε, μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις ρότα στο πλοίο προς το Οροδοξότερον πριν οι πιστοί της Μητροπόλεως αναλάβουμε δράση;  

ΥΓ
Στο σημείο αυτό, θέλω να κάνω μια διευκρίνιση. 
Δεν προτρέπει ο μητροπολίτης να πηγαίνουν οι άνθρωποι σε ψυχιάτρους, αλλά γνωρίζουμε όμως, ότι επειδή είναι οικουμενιστής επηρεάζεται από το πνεύμα των ειδικών - ψυχιατρών που τα περισσότερα προβληματα τα κατατάσσουν στα ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβληματα.

Δημοσιεύουμε την από 4ην Ιουλίου 2024 σχετικήν εγκύγκλιον

o-aitwlias-kai-akarnanias-damaskinos-ksanaxtypise
o-aitwlias-kai-akarnanias-damaskinos-ksanaxtypise-apagorefsi-eksorkismwn-stin-mitropoli
o-aitwlias-kai-akarnanias-damaskinos-ksanaxtypise-apagorefsi-eksorkismwn-stin-mitropoli
ΠΗΓΗ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...