Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Στα μελίσσια επιθεώρηση 22 Μαρτίου

melissokomeio

Σήμερα ήμασταν στα μελίσσια κάναμε επιθεώρηση και δώσαμε τροφές και ταινίες, κάθε ημέρα θα πηγαίνουμε από τώρα μέχρι και τον Ιούνιο που αναπτύσσονται.
Έχουμε αναλάβει από τον Σεπτέμβριο ένα μελισσοκομείο σε ένα μεγάλο πρότυπο κτήμα που θα γίνει επισκέψιμο για αγροτουρισμό όταν ολοκληρωθεί.
Στον χώρο που έγινε το μελισσοκομείο ζητήσαμε από τον ιδιοκτήτη να μας ρίξει τσιμέντο κάτω για να μην έχουμε πρόβλημα με τα χόρτα.
Τοποθετήσαμε τα μελίσσια σε κύκλους, εκτός από τα διαφορετικά χρώματα των μελισσιών στην μέση κάθε κύκλου φυτέψαμε αρωματικό φυτό, μυρτιές, δάφνες, λεβάντες, αγγελικούλες, δενδρολίβανο, ώστε οι μέλισσες και από την εικόνα να ξεχωρίζουν τον δικό τους κύκλο και με την όσφρηση για να μειώσουμε το φαινόμενο της παραπλάνησης αφού κάθε ένα από αυτά τα φυτά έχει διαφορετικό σχήμα αλλά και άρωμα πράγμα που παίζει τεράστιο ρόλο στον κόσμο των μελισσών.

Θα δείτε ποιο κάτω την σημερνή επιθεώρηση αλλά παρατηρήσαμε κάτι σχετικά με το τσιμέντο και τον ρόλο που αυτό παίζει όλον τον χειμώνα που είναι άξιο καταγραφής και παρακολούθησης.
Τα μελίσσια που είναι επάνω στο τσιμέντο βλέπουμε τα δεδομένα που μας δίνουν οι ζυγαριές, ότι έχουν μικρότερη υγρασία και υψηλότερη θερμοκρασία όλο τον χειμώνα και τα μελίσσια πάνε καλύτερα σε σχέση με άλλα μελίσσια που είναι στο χώμα.

Δείτε

melissokomiki-zygaria

Στις 19:00 το απόγευμα έχουμε επάνω στο τσιμέντο 21C θερμοκρασία και 57% υγρασία, ενώ το μελίσσι πάει καλά για την εποχή και καταγραφεί άνοδο 430 γραμμαρίων.

Ποιο κάτω.

Melissokomiki-zygaria

Μελίσσι στην ίδια περιοχή 300 μέτρα απόσταση αλλά σε χώμα.
Στις 19:00 το απόγευμα έχουμε 17C θερμοκρασία και 90% υγρασία, ενώ συλλέγει σαφώς μικρότερη ποσότητα στα 180 γραμμάρια.

Είναι μελίσσια που κόπηκαν παραφυάδες τον Σεπτέμβριο και τα δυο σχετικά ίδιας δυναμικότητας και ίδιας φυλής απλά το ένα είναι πατωμένο γι αυτό βλέπετε να ζυγίζει παραπάνω.
Αυτό το είδαμε καθόλη την διάρκεια του χειμώνα και ήθελα να το αναφέρω.

Δείτε και την επιθεώρηση ποιο κάτω


 
 Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...