Λίγες ντόπιες αμυγδαλιές έχουν απομείνει στο χωριό πλέον.
Οι μέλισσες τρελαίνονται για να άνθη τους και παίρνουν το πρώτο ερέθισμα για την έναρξη των γόνων.
Η αμυγδαλιά ανθίζει αναλογία τις καιρικές συνθήκες από τον Ιανουάριο εως τον Μάρτιο.
Στις μέρες μας αυτές σχεδόν έχουν εκλείψει και νέες ποικιλίες καλλιεργούνται συστηματικά.
Οι παλιές ποικιλίες όμως ήταν ποιο φιλικές προς τις μέλισσες πράγμα που συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα φυτά.
Καλό είναι όπου βλέπουμε μια παλιά αμυγδαλιά να παίρνουμε από αυτήν ένα καλό αμύγδαλο και να το φυτεύουμε στην άκρη από το κτήμα, το οικόπεδο ή τον κήπο μας.
Τα αμυγδαλιά από αυτές τις παλιές αμυγδαλιές είναι πολύ ποιο νόστιμα από ότι τα σημερινά.
Για την μέλισσα η αμυγδαλιά έχει μεγάλη αξία, δίνει και νέκταρ και γύρη πορτοκαλί χρώματος σε μια δύσκολη εποχή.