Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Ελέγχουμε την νεκταροέκκριση τινάζοντας τα πλαίσια video

Ελέγχουμε την νεκταροέκκριση τινάζοντας τα πλαίσια video

Ελέγχουμε την νεκταροέκκριση τινάζοντας τα πλαίσια 


Φίλες και φίλοι πάντα ο μελισσοκόμος αγωνιά για το αν έρχεται μέλι στην κυψέλη του.
Και είναι φυσικό αυτό ειδικά στις μέρες μας λόγω κρίσης και λόγω του ότι η συλλογή μελιού γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση.
Για να διαπιστώσει κάποιος αν δουλεύει μια νομή υπάρχουν διάφοροι τρόποι.
Ένας από αυτούς είναι το απότομο  τίναγμα των πλαισίων.
Να εξηγήσω για να καταλάβετε ότι:
Η εργάτρια συλλέγει στον αγρό το νέκταρ το οποίο αρχικά είναι πολύ ρευστό.
Επίσης να πω ότι είναι πιο αρωματικό και εύγευστο νομίζω το νέκταρ σε σχέση με το μέλι, αλλά αυτό δεν έχει σημασία τώρα.
Όταν το νέκταρ έρχεται στην κυψέλη αυτό πρώτα θα κατευθυνθεί για τις ανάγκες του γόνου και του πληθυσμού και μετά το όποιο περίσσευμα θα αποθηκευτεί.

Βλέπουμε δηλαδή ότι οι μέλισσες λειτουργούν αντίθετα από τις Ελληνικές κυβερνήσεις που δίνουν προτεραιότητα στους δανειστές και μετά ότι περισσέψει το δίνουν στο λαό...

Επειδή λοιπόν ως επί το πλείστον φροντίζουν για την διατροφή του γόνου τους, το φρέσκο νέκταρ θα πρέπει να το αναζητήσουμε στα πλαίσια που έχουν γόνο.
Το περίσσευμα θα συμπυκνωθεί και θα τοποθετηθεί σε ακρινά πλαίσια με το μέλι, κι επειδή συμπυκνώνεται δεν στάζει εύκολα οπότε δεν μπορούμε να συμπεράνουμε πολλά πράγματα τινάζοντας πλαίσια με μέλι.
Γι αυτό λοιπόν τινάζουμε πλαίσια με γόνο, και βλέπουμε ότι το μέλι της ημέρας στάζει, ρέει πολύ εύκολα, αν τα μελίσσια και η νομή δουλεύουν.
Αν δεν δουλεύουν δεν στάζει τίποτα όσο κι αν προσπαθούμε.
Επίσης θα πρέπει να ξέρετε ότι και τα μελιτώματα πεύκο και έλατο στάζουν, αν και πολύ πιο δύσκολα απ ότι το νέκταρ, πάντως στάζουν και αυτά.
Δείτε στο βίντεο πιο κάτω πως γίνεται ο έλεγχος της νεκταροέκκρισης και θα ακολουθήσουν και άλλοι τρόποι σύντομα.
Από το μελάκι που στάζει ο μελισσοκόμος μπορεί να πάρει λίγο με το δάχτυλο του να το δοκιμάσει ώστε να ξέρει από που προέρχεται αυτό!!!



Melissocosmos

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...