Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Σιδέρης Τσιμίνης ο δολοφόνος της βαρρόα


Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί για τους Έλληνες μελισσοκόμους το γεγονός πως όσοι έκαναν χρήση ταινιών γλυκερίνης με οξαλικό οξύ, διαπίστωσαν την παντελή απουσία βαρρόα από τις κυψέλες τους και μάλιστα με μηδαμινές παρενέργειες στα σμήνη, στον γόνο ή στις βασίλισσες τους.

Πρωτεργάτης της νέας προσπάθειας ο Σιδέρης Τσιμίνης που βασιζόμενος στις έρευνες και στις μελέτες των Αργεντινών ερευνητών, έφερε και στην Ελλάδα αυτό το βιολογικό όπλο.

Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την ποιότητα του Ελληνικού μελιού και των λοιπών προϊόντων της μέλισσας η στροφή των μελισσοκόμων σε απολύτως βιολογικούς μεθόδους διαχείρισης των μελισσοσμηνών τους.

Μπορούμε επιτέλους υπερήφανα να το ανακοινώσουμε στους πελάτες μας όσοι τολμήσαμε να κάνουμε αυτή την στροφή, ότι το μέλι μας παράγεται αποκλειστικά με βιολογικούς μεθόδους διαχείρισης, όπως και ότι όσοι επιμένουν στα χημικά πρέπει να φερθούν γενναία και να ενημερώσουν και αυτοί τους πελάτες τους ότι χρησιμοποιούν χημικά, ώστε να ξεχωρίσει επιτέλους η ήρα από το σιτάρι.

Στο εξωτερικό οι Σύλλογοι Μελισσοκόμων έχουν κάνει σημαία, και έχουν περάσει ακόμα και στα καταστατικά τους ότι:
Καθορίζουμε και προωθούμε την ασφαλή και φιλική προς την κοινότητα καθώς και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές μελισσοκομίας.

Στην Ελλάδα ακόμα υπάρχουν κάποιοι που προωθούν χημικά σκεύασμα.
Αυτό αποτελεί ντροπή.
Πρέπει να τους απομονώσουμε αυτούς προκειμένου να πάρει το μέλι μας την θέση που του αξίζει στην διεθνή αγορά μελιού.


Αυτές είναι οι βιολογικές ταινίες του Σιδέρη Τσιμίνη κατάλληλες για όλες τις εποχές του χρόνου.



Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...