Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Επιστολή Melissocosmou προς τον προϊστάμενο της Διεύθυνση Δασών Αργολίδας


O Melissocosmos δεν έχασε καθόλου καιρό, από όταν πληροφορήθηκε την απόφαση για απαγόρευση μελισσοσμηνών στο δασικό σύμπλεγμα Φαρμακά Δήμου Άργους Μυκηνών έστειλε ήδη επιστολή στον ΥΠΑΑΤ κ. Βορίδη και στον προϊστάμενο της Διεύθυνση Δασών Αργολίδας.
Μια ακόμα επιστολή προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο ετοιμάζεται όπου θα τον καλεί να μην γίνει εχθρός των 25.000 Ελλήνων μελισσοκόμων, όπως ακόμα και μια επιστολή θα αποσταλεί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο ενημερώνοντας τον για την κατάσταση.

Θα γίνει ενημέρωση και διαμαρτυρία στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για το περιβάλλον και την φύση, και θα του εξηγήσουμε τον ρόλο που διαδραματίζει η μέλισσα σε αυτό.
Θεωρώ ότι επειδή η εν λόγω απόφαση υπερβαίνει του νόμου, πχ ο νόμος αναφέρει 25 μέτρα μακριά να τοποθετούνται τα μελίσσια ενώ εδώ μας λένε για 50 μέτρα, και μας απαγορεύουν για 20 έτη, εντάσσοντας μας στην κατηγορία των λαθροθήρων ότι δεν μπορεί να σταθεί αυτή.
Η προσπάθεια μου είναι να ενημερωθούν τα ΜΜΕ και να συντονιστούν τα μελισσοκομικά συνδικαλιστικά όργανα.
Έχω ζητήσει επίσης την στήριξη του συνηγόρου του Αγρότη για το θέμα.

Διαβάστε την επιστολή προς τον προϊστάμενο της Διεύθυνση Δασών Αργολίδας


Κύριε Προϊστάμενε τα σέβη μου

Ονομάζομαι Ξεσφίγγης Βασίλειος είμαι επαγγελματίας μελισσοκόμος και αγρότης.

Κάτοχος της ιστοσελίδας https://www.melissocosmos.com μετράμε γύρω στις 25 χιλιάδες αναγνωστών μελισσοκόμων κυρίως αλλά και αγροτών καθημερινά, καθώς και πάνω από 100.000 μέλη ακολούθους μας στα Social Media

Με λύπη και έκπληξη πληροφορήθηκα από την ιστοσελίδα dasarxeio.com την πρόσφατη απόφαση απαγόρευσης μελισσοσμηνών για το δασικό σύμπλεγμα Φαρμακά Δήμου Άργους Μυκηνών.
Έχω ήδη ενημερώσει το Υπουργείο και επιπλέον έχω ζητήσει την στήριξη του συνηγόρου του Αγρότη για την απόφαση σας αυτή.
Θεωρώ καλοπροαίρετα ότι η απόφαση αυτή αντιβαίνει στον νόμο της πολιτείας σε σχέση με την τοποθέτηση μελισσοσμηνών και ταυτόχρονα θίγει το αίσθημα των Ελλήνων Μελισσοκόμων τους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ τους εξομοιώνετε σαν κυνηγούς ορτυκιών ή μπεκατσών.


Θα ήθελα προς ενημέρωση των 25.000 Ελλήνων μελισσοκόμων να μας εξηγήσετε σε ποιον νόμο στηριχθήκατε ώστε να επιβάλετε αυτές τις απαγορεύσεις.
Συγχωρέστε με αλλά δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που να απαγορεύει για 20 έτη την άσκηση της μελισσοκομίας ωσάν η μέλισσα να είναι επιβλαβές πλάσμα για το δάσος.
Κάθε άνθρωπος έστω και με στοιχειώδη μόρφωση γνωρίζει ότι το δάσος έχει ανάγκη τις μέλισσες για επιτυχή επικονίαση και παραγωγή σπόρων ώστε αυτό να συνεχίσει να ζει και να πολλαπλασιάζεται.
Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι ότι με την απόφαση σας αυτή να απομακρύνετε τις μέλισσες καταδικάζετε το δάσος σε μαρασμό και θάνατο από έλλειψη παραγωγής σπόρων.

Ενημερώνομαι ότι ζητάτε την απαγόρευση τοποθέτησης μελισσοσμηνών 50 μέτρα μακριά από τον δρόμο οποιασδήποτε κατηγορίας, και 30 μέτρα μακριά από οικίες.

Θα ήθελα να γνωρίζω τον νόμο, ποιος νόμος το λέει αυτό ότι δηλαδή κοντά στις οικίες στα 30 μέτρα επιτρέπεται αλλά στον χωματόδρομο απαιτούνται 50 μέτρα;
Από πότε οι χωματόδρομοι λογίζονται ως σημαντικότεροι των οικιών;
Από την στιγμή που ο νόμος ρητά ορίζει να είναι 25 μέτρα μακριά από τον δρόμο τα μελίσσια, πως μπορεί ο κάθε ένας να θεωρήσει εαυτόν υπεράνω του νόμου και να διατάξει απαγόρευση έως τα 50 μέτρα;

Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάνατε τις απαραίτητες ενέργειες για διάνοιξη ραμπών και χώρων 50 μέτρα μακριά από δρόμους ώστε να εξυπηρετείται ο επαγγελματίας μελισσοκόμος και να τοποθετεί τα μελίσσια του εκεί.


Με ιδιαίτερη λύπη διαβάζω την τουλάχιστον ατυχή προτροπή σας, ώστε να ελέγχονται οι Ελληνες επαγγελματίες μελισσοκόμοι από θηροφύλακες και κυνηγετικές οργανώσεις σαν να πρόκειται για χομπίστες που κυνηγούν ορτύκια και κοτσύφια.

Κύριε προϊστάμενε, φαντάζομαι αυτή την στιγμή κάθεστε στην πολυθρόνα σας που είναι στο γραφείο σας και διαβάζετε την επιστολή μου χαμογελώντας.
Καλά κάνετε, όπως επιπλέον φαντάζομαι ότι είστε σίγουρος ότι στο τέλος του μήνα θα σας καταβληθεί ο μισθός σας βάση της εργασίας σας.
Σας πληροφορώ λοιπόν ότι η πολυθρόνα του Έλληνα μελισσοκόμου είναι οι κακοτράχαλες πλαγές των δρόμων.
Το γραφείο μας είναι το δάσος.
Και ο μισθός μας κρέμεται στα δένδρα.

Ποτέ δεν θα κάναμε οτιδήποτε για να σας βλάψει και να σας στερήσει το ψωμί σας.
Και είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας βλάψει και να μας στερήσει το δικό μας ψωμί.

Δεν είμαστε λαθροθήρες για να δώσουμε λογαριασμό σε θηροφύλακες και κυνηγούς.

Σας παρακαλώ και σας προκαλώ να ανακαλέσετε αυτή την κακή απόφαση.

Ειδάλλως πρέπει να μας εξηγήσετε που στηριχθήκατε σε ποιον νόμο και προηγούμενο ώστε να ενημερωθούν οι Έλληνες Μελισσοκόμοι και τα όργανά τους  και να δούμε με ποιο νόμιμο τρόπο θα σας αντιμετωπίσουμε.

Με τιμή

Βασίλειος Ξεσφίγγης

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...