Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Οι μελισσοκόμοι με σκυμμένα τα κεφάλια λόγω φτωχής ή και ανύπαρκτης συγκομιδής


Η Ευαγγελια Εβελινα Μελισταλακτο Λιακου έγραψε στην ομάδα μας.

Χθες μεταφορά από τα παλιούρια πήγα να γεμίσω το φορτηγό πετρέλαιο γιατί είχα μεγάλο ταξίδι και στο βενζινάδικο είμαστε καμία 10αρια φορτηγά μελισσοκομικά όλοι με το κεφάλι κάτω άλλος με πολλά άλλος με λιγότερα.. Φόλα στην ακακία φόλα και στο παλιούρι..
Το παλιούρι ευτυχώς έφτιαξε κάπως τα Μελίσσια που είχαν χαλάσει στην ακακία και έτυχε να δουλέψουν τα φρύγανα για να πεις πως δεν πεινάνε... Αυτός ο ρημαδόκαιρος παίζει με το νευρικό μας σύστημα.. Βροχή αέρας ήλιος και τούμπαλιν.. Για να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Τα νέα σας πως πάνε τα δικά σας;

Απάντηση
Θα κυνηγήσουμε το μέλι μέχρι τελικής πτώσεως, κανένας να μην σκύβει το κεφάλι. Υπάρχει η καστανιά, η βελανιδιά, το θυμάρι, η λυγαριά, το βαμβάκι, το πεύκο, το ρείκι και άλλες νομές. Κάπου θα έρθει το μέλι δεν μπορεί.
Εβελίνα ξέρεις τι μου κάνει μεγάλη εντύπωση; Που ενώ πάρα πολλοί μελισσοκόμοι πουλάνε τα μελίσσια τους και εγκαταλείπουν που ενώ η παραγωγή εδώ και χρόνια έχει καταρρεύσει, η Google βομβαρδίζει το διαδίκτυο με διαφημίσεις για σπουδές μελισσοκομίας. Σαν κάποιοι να ζουν σε άλλο κόσμο και παρουσιάζουν την μελισσοκομία ως την γη της επαγγελίας, έτσι εξηγείται που θέλουν να μας κάνουν θεσπίζοντας νόμους να δίνουμε το μέλι στους εμπόρους με 3 ευρώ το κιλό όταν το κόστος παραγωγής είναι πολύ μεγαλύτερο.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...