Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Ψητός σολομός με κρούστα μελιού και καυτερή σος γιαούρτι

Περίχυσε το τρυφερό φιλέτο σολομού με μια καυτερή σος γιαουρτιού και συνόδευσε με κουσκούς. Το μυστικό της γεύσης; Ηπάστα μελιού και κανέλας που ντίνει το σολομό και δημιουργεί μια ιδιαίτερη κρούστα στην επιφάνειά του καθώς ψήνεται.



Συστατικά
100γρ. couscous
2 κ.σ. σταφίδες
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
Κανέλα σε σκόνη
200ml ζεστό ζωμό λαχανικών (ή αντίστοιχη ποσότητα νερό με ένα κύβο λαχανικών)
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα σολομού
1 κ.γ. γουασάμπι
1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2%


Τρόπος μαγειρέματος

  1. Ζέστανε το γκριλ σου
  2. Βάλε το κουσκους με τις σταφίδες και το περισσότερο από το κόλιαντρο (κράτησε μερικά φυλλαράκια) σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.γ. κανέλα
  3. Περίχυσε από πάνω τον καυτό ζωμό και άφησε το συνοδευτικό σου να σταθεί για 5 λεπτά και να πιει τα υγρά
  4. Ανάμειξε μια πρέζα κανέλα, μέλι και ελαιόλαδο για να πάρεις ένα παχύρευστό μείγμα με το οποίο θα αλείψεις την επιφάνεια των σολομών
  5. Ψήσε στο γκριλ σε λαδόκολλα για 8 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να είναι το ψάρι σου καλά ψημμένο
  6. Στο μεταξύ ανάμειξε το γιαούρτι με το γουασάμπι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Με ένα πιρούνι ανακάτεψε ζωηρα το κουσκούς να αφρατέψει
  7. Σέρβιρε το σολομό ζεστό με το κουσκούς και περίχυσε με την καυτερή σος γιαουρτιού

https://www.tlife.gr/


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...