Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο με γλυκιά πιπεριά, δενδρολίβανο και μέλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με φρέσκο δενδρολίβανο και ρίγανη η γεύση θα απογειωθεί και οι μυρωδιές θα ναι πιο έντονες.
Υλικά
1 κιλό σπάλα χοιρινή (χωρίς κόκκαλο)
1 κιλό πατάτες φρέσκες
3 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμός απο δύο πορτοκάλια
χυμός απο ένα λεμόνι
2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα (γλυκιά)
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
3 ποτήρια νέρο (600μλ)
50 γραμ. λάδι
Βήματα
- Παίρνουμε τη σπάλα την ξεπλένουμε καλά και την κόβουμε σε κομμάτια (λίγο πιο μεγάλα από ότι στην τηγανιά) και τη βάζουμε σε ένα ταψί.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες ή τις ξεπλένουμε πολύ καλά αν θέλουμε να τις βάλουμε με τη φλούδα και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί με το κρέας.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε ψιλές ροδέλες και τις τοποθετούμε στο ταψί.
- Ρίχνουμε στο ταψί τη ρίγανη, το κάρυ, την πάπρικα, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να μαριναριστούν καλά.
- Σε 600μλ χλιαρό νερό διαλύουμε 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών και του λεμονιού και ρίχνουμε το ζωμό αυτό στο ταψί.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 1 1/2 ώρα.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 1 με 1 1/2 ώρα(ανάλογα με το φούρνο)μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες.
ΠΗΓΗ
https://cookpad.com/
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...