Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η πιο εύκολη μέθοδος τροφοδοσίας που έχετε δει... video


Από τις ποιο ενδιαφέρουσες τροφοδοσίες που έχω δει μέχρι τώρα με τον μικρότερο κόπο . Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για θεραπεία μιας και οι συλλέκτριες επειδή είναι σε αναλογία με τον συνολικό πληθυσμό θα πάρει το μερίδιο που αναλογεί στο μελίσσι .
Ο κίνδυνος λεηλασίας είναι υπαρκτός αν τελειώσει η τροφή από το βαρέλι , έτσι πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να έχουμε περίσσια ποσότητα σιροπιού. 
Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να επισκεφτούμε αργά το απόγευμα το μελισσοκομείο μας (όπως κάνουμε πάντα στην τροφοδοσία για να μη ερεθίσουμε τις μέλισσες για λεηλασία) να τροφοδοτήσουμε εξωτερικά και όταν βραδιάσει και μαζευτούν οι μέλισσες να ξαναπάμε ώστε να κλείσουμε το βαρέλι.
Αν μπορούσαμε να προσαρμόσουμε αυτοματισμό θα μπορούσαμε να επισκεπτόμαστε το μελισσοκομείο μια φορά την μέρα για να προσθέσουμε σιροπάκι . Θα ήταν ίσος χρήσιμο και σε περίπτωση λεηλασίας να δώσουμε άφθονη τροφή απροστάτευτη ίσως στρέψουμε την προσοχή των λεηλατριών στο σιρόπι.





Με εκτίμηση, Μίμης


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και παμε για την νοζεμιαση στα κοκκινα... Νομιζω πως εαν υπαρχουν μελισσια με την αρρωστια θα μολυνουν τα υποληπα... Ευκολος τροπος να παρεις μελι και να δυναμοσουν τα σμηνοι ειναι

Αλέξανδρος Αρμένης είπε...

Αγαπητέ Κύριε Μίμη με περίσσιο χιούμορ σου λέω οτι δεν χρειαζόντα να φθάσεις στην Ν.Ζηλανδία γιά να τραβήξεις το βίντεο,αυτό μπορούσες να το κάνεις και στην Κέρκυρα!Ακολουθώ την μέθοδο με το μπουκάλι και το πιατάκι,αλλά την Ανοιξη που δεν προλαβαίνω να ταϊσω ούτε εμένα τροφοδοτώ στην ϋπαιθρο σε μεγάλες λεκάνες όπου επιπλέει ένα φελιζόλ διάτρητο και καλύπτει όλη την επιφάνεια.Η τροφοδοσία γίνεται αργά το απόγευμα και το σιρόπι το εντοπίζουν την επομένη το πρωϊ,μέσα σε λίγες ώρες δεν μένει σταγόνα.Σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκουμε σε ένα από τα βιβλία του κύριου Νικολαϊδη η αναλογία πρέπει να είναι 9 νερό πρός ένα ζάχαρη...αλλά εγώ βάζω 2 προς ένα και η απόσταση για την αποφυγή λεηλασίας πρέπει να είναι 100 μέτρα από το μελισσοκομείο ,πράγμα το οποίο ουτε αυτό τηρώ.Το μειονέκτημα είναι ότι τα μεγάλα μελίσσια πέρνουν περισσότερο σιρόπι ενώ τα μικρά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για φαγητό.Και δεύτερον ταίζουμε και τα γειτονικά μελισσοκομεία αλλά αν υπολογίσουμε την ζάχαρη που θα δώσουμε στα άλλα με τις εργαρτοώρες που θέλουμε να ταίσουμε τα δικά μας ένα-ένα είναι πολύ πιό συμφέρον.Συνιστώ ,πράγμα το οποίο έχω κάνει να γνωρίζουν οι γείτονες συνάδελφοι αν υπάρχουν ότι ταίζονται και τα δικά τους προς αποφυγή παρεξηγήσεων!Και γιά να κλείσω όπως ξεκίνησα με χιούμορ ,η επόμενη μέθοδος θα είναι να βάζω 5 ευρώ σε κάθε κυψέλη και να παραγγέλνουν μόνα τους απ έξω ότι γουστάρουν.Τελείωσε το διάλλειμα μου,έρρωσθε καίευδαιμονείτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Δε νομιζω να ειναι ταισμα γυρω στα 30×300λιτρα σιροπι για 150 μελισσια.Με αυτον το τροπο πας καθαρα για τρυγο.

Γιώργος είπε...

Αυτός ο τρόπος τροφοδοσίας είναι σωστός σε διάφορους χειρισμούς; Παράδειγμα εισαγωγή βασίλισσας ή Βασιλοτροφεία ή διέγερση κτλ κτλ ;