Υλικά
-30 κιλά μέλι
-80 κιλά ζάχαρη(άχνη)
-9-10 κεφάλια καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο,
-4 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα
λειώνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες του σκόρδου στο μπλέντερ με 4
ποτήρια φρέσκου χυμού πορτοκαλιών.
Κατόπιν το ρίχνουμε μέσα στο
ζυμωτήριο που έχουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να δουλέψει
μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Το μείγμα που θα προκύψει το τοποθετούμε σε
νάιλον σακούλες ανά 2-3 ή 4 κιλά, το αφήνουμε να παγώσει.
Το ζαχαροζύμαρο αυτό είναι η συνταγή ενός φίλου, μέλους της ομάδας MELISSOCOSMOS στο Facebook
Σημείωση!!!
Με αυτό μπορούμε να ταΐσουμε
τα μελίσσια μας κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Το σκόρδο το βάζουμε
για τυχόν καταπολέμηση της Νοζεμίασης αν και αυτό δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικώς.
Το πορτοκάλι το βάζουμε
για την βιταμίνη C που περιέχει.
Μπορούμε να το δώσουμε
και νωρίς την άνοιξη όπως και το φθινόπωρο.
Σίγουρα θα βοηθήσει
και την ανάπτυξη του γόνου στα μελισσάκια μας.
MELISSOCOSMOS
2 σχόλια:
Κάνω το λογαριασμό χοντρικά αλλά δεν βγαίνει...
80 κιλά ζάχαρη ( 80Χ0,92 που αγόρασα εγώ από το εργοστάσιο ζαχάρεων) = 73.60
+ 30 κιλά μέλι που μπορεί να πάρει από καλό συνάδελφο στη χονδρική 30Χ4,5 = 135
Σύνολο λοιπόν 208,6 για 110 κιλά τροφή .. δηλαδή σχεδόν 1,90 το κιλό.
Πως πουλάνε οι εταιρείες 1,3 -1,4 τροφές, πληρώνουν ΦΠΑ και έχουν και κέρδος ;;;
Τί βάζουν μέσα άραγε ;;
Καλη ερωτηση Βαγγελη. Στην βανιλια δεν βαζουν μελι, στην ζυμωτη βαζουν.
Πιθανον να βαζουν και ισογλυκοζη που ειναι φτινη και δεν μας το λενε απλα.
Δημοσίευση σχολίου