Υλικά
-30 κιλά μέλι
-80 κιλά ζάχαρη(άχνη)
-9-10 κεφάλια καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο,
-4 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα
λειώνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες του σκόρδου στο μπλέντερ με 4
ποτήρια φρέσκου χυμού πορτοκαλιών.
Κατόπιν το ρίχνουμε μέσα στο
ζυμωτήριο που έχουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να δουλέψει
μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Το μείγμα που θα προκύψει το τοποθετούμε σε
νάιλον σακούλες ανά 2-3 ή 4 κιλά, το αφήνουμε να παγώσει.
Το ζαχαροζύμαρο αυτό είναι η συνταγή ενός φίλου, μέλους της ομάδας MELISSOCOSMOS στο Facebook
Σημείωση!!!
Με αυτό μπορούμε να ταΐσουμε
τα μελίσσια μας κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Το σκόρδο το βάζουμε
για τυχόν καταπολέμηση της Νοζεμίασης αν και αυτό δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικώς.
Το πορτοκάλι το βάζουμε
για την βιταμίνη C που περιέχει.
Μπορούμε να το δώσουμε
και νωρίς την άνοιξη όπως και το φθινόπωρο.
Σίγουρα θα βοηθήσει
και την ανάπτυξη του γόνου στα μελισσάκια μας.
MELISSOCOSMOS