Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ο συμπολίτης Θανάσης Συρόπουλος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ζητά τη βοήθεια μας

Από τον κ. Θανάση Συρόπουλο (φωτογραφία) λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:
Ονομάζομαι Θανάσης Συρόπουλος. Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1974. Κατοικώ στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού 136.
Είμαι παντρεμένος με τρία παιδιά, δύο εκ των οποίων σπουδάζουν.
Από την αποφοίτηση μου από 6ο Λύκειο Καβάλας και μετά εργάστηκα ως αρτεργάτης. Για διάστημα 5 ετών περίπου είχα δική μου επιχείρηση ίδιου αντικειμένου.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Μπλοκάρισμα εισόδου με νεκρές από τον πάγο μέλισσες


Βασίλη καλησπέρα.
Λέγομαι Βαγγέλης και ξεχειμωνιάζω λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη.
Θα ήθελα εάν μπορείς να ενημερώσεις τους φίλους και συναδέλφους για το εξής φαινόμενο.
Είναι γνωστό σε όλους ότι τα χιόνια εμπρός από την κυψέλη δεν τα καθαρίζουμε ποτέ.
Όμως εκείνο που ίσως δεν είναι και τόσο γνωστό είναι ότι από αυτόν τον παγετό οι μέλισσες που θα πέσουν από την μελισσόσφαιρα και παγώσουν μπορεί να φράξουν την είσοδο της κυψέλης.
Εάν ο μελισσοκόμος έβαλε πρόσφατα τροφή μπορεί να μεταβεί στο μελισσοκομείο και 20 μέρες μετά.

Μόσχος εν υαλοπωλείω


Αυτό το άρθρο ήθελα μέρες να το γράψω, γιατί διακρίνω μια προσπάθεια κάποιων να με βάλουν απέναντι από τον Μόσχο.
Δεν έχω καμία πρόθεση να πάω απέναντι με τον Μόσχο, δεν έχω να χωρίσω τίποτα, βρίσκω πολύ χρήσιμες τις συμβουλές του, και ενδιαφέρον την ομάδα του.
Ο Μόσχος δίνει μια μεγάλη μάχη να ξέρετε τον τελευταίο καιρό και προς το παρόν κερδίζει.
Δίνει μάχη απέναντι στο παλιό κατεστημένο και στους παλιούς ερευνητές επιτρέψτε μου να πω.
Όποιος και να την έδινε αυτή την μάχη εγώ θα ήμουν μαζί του, πόσο δε μάλλον, που ο Μόσχος είναι και φίλος.

Έχει δώσει μια συνταγή.
Με 500 γρ ζάχαρη, 500ml νερό, 200γρ γάλα, 1 αβγό, και 10ml βάμμα πρόπολης.

Να είμαι ξεκάθαρος και να πω ότι εγώ έχω μιλήσει για αβγό παλιά, αλλά όχι για γάλα και βάμμα πρόπολης, το λέω γιατί δεν θέλω να πιστέψει κανείς ότι οικειοποιούμαι την συνταγή του Μόσχου.

Για όσους ασχολούμαστε με ματζούνια στην μελισσοκομία είναι γνωστό ότι το μείγμα αυτό δίνει φουλ πρωτεΐνη και λιπόσωμα στις μέλισσες.
Αυτό μεταφράζεται σε γόνο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και σε μακροημέρευση των μελισσών.

Αυτά τα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι ερευνητές αλλά δεν αντέχουν τις διαστάσεις που πήρε το πράγμα, ούτε ότι όποια επιτυχία προκύψει θα την καρπωθεί κάποιος που δεν είναι δικός τους.
Έχουν ξαμολήσει τα μαντρόσκυλα τους λοιπόν, και διαθέτουν και πολλά και δαιμονοποιούν την συνταγή του Μόσχου.
Αυτά τα μαντρόσκυλα εκστομίζουν οτιδήποτε, δεν έχουν αναστολές και φραγμούς για τίποτα.
Αυτό που έχει γίνει σημαία τους ωστόσο είναι ότι η μέλισσα δεν μπορεί να καταναλώνει ζωική πρωτεΐνη.
Αγνοούν παντελώς όμως τα υπέρ και τα κατά της φυτικής και της ζωικής πρωτεΐνης.

Οι φυτικές πρωτεΐνες έχουν διαφορές σε ένα ή περισσότερα αμινοξέα. Όταν αποκατασταθούν τα απαραίτητα αμινοξέα στις φυτικές πρωτεΐνες, τότε γίνονται ισοδύναμες με τις ζωικές πρωτεΐνες.

Αυτό βρίσκει κανείς αν ψάξει για τις πρωτεΐνες, και δεν θέλω να το πάω ποιο πέρα στο πως δημιουργούνται αυτές και πως περνούν στον οργανισμό από τα φυτά πάντα.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω σε αυτό τον τομέα, αφού πλέον εκατοντάδες μελισσοκόμοι καθημερινά τροφοδοτούν χιλιάδες μελίσσια με το μείγμα του Μόσχου και βλέπουν την διαφορά.


Φωτογραφία από την ομάδα του Μόσχου, έτοιμα μπουκάλια γεμάτα με το μείγμα για να μπει σε μελίσσια.

Αν και ο Μόσχος έχει δώσει την φόρμουλα σε ερευνητή για δοκιμές πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα μάθουμε την αλήθεια αυτών, το έχω ξαναπεί αυτό.
Γιατί θίγονται συμφέροντα χονδρά, συμφέροντα εκατομμυρίων.

Σκεφτείτε ότι η ανάγκη για γυρεόπιτα πάει περίπατο αν ταΐσεις αυτό το μείγμα, και μιλάμε για μεγάλο τζίρο.
Περίπατο πάει και η ανάγκη συμπληρωμάτων διατροφής μελισσιών, αφού αυτό το πράγμα του Μόσχου έχει τόση διατροφική δύναμη που δεν μπορεί κανένας να βρει εύκολα εφάμιλλη σε σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Γι αυτό δαιμονοποιείται και εξορκίζεται αυτή η συνταγή.
Αυτή την τακτική της συκοφαντίας την είχα ζήσει το ίδιο έντονα όταν οι κερήθρες είχαν φτάσει 1.30€ το φύλλο, κάλπαζαν ανοδικά, τότε ήταν που εδώ σκάσαμε την είδηση με τις Αλβανικές κηρήθρες των 35 λεπτών.
Την συνέχεια την ξέρετε, οι τιμές κατρακύλησαν και υποχωρούν ακόμα.

Και τώρα θα επικρατήσει η συνταγή του Μόσχου επειδή την θέλει ο κόσμος, αλλά και επειδή αξίζει τόσο απλά.

Οι ερευνητές με τα φερέφωνα τους θα φωνάξουν θα ξαναφωνάξουν και μετά θα το βουλώσουν, σε κάποια φάση θα κάνουν ντρίπλα και θα πουν ότι είναι παλιά γνωστή συνταγή που δεν ανήκει στον Μόσχο κτλ κτλ.
Και φυσικά δεν θα πάνε χαμένοι, θα βρουν τρόπους να επιβιώσουν, θα ανοίξουν και νέα μέτωπα.

Χαμένες θα βγουν σίγουρα κάποιες εταιρείες, ενώ κάποια άλλη θα πλουτίσει όταν θα την κατοχυρώσει και θα την βγάλει επώνυμα πατενταρισμένη στο εμπόριο.
Έτσι γίνεται πάντα όποιος προλαβαίνει πρώτος κλέβει την πατέντα.

Η θέση μου λοιπόν είναι να δοκιμάσετε την συνταγή όλοι.
Με μέτρο όμως, το πολύ ως τον Μάρτιο και μετά στοπ γιατί ανιχνεύεται στο μέλι.
Το καλοκαίρι αν δεν υπάρχει γύρη και γόνοι μπορεί να χρησιμοποιηθεί την νύχτα όμως λόγω λεηλασιών εκείνη την εποχή.

Τέλος να πω ότι όσοι δεν έχετε βάμμα πρόπολης μπορείτε να βάλετε ίδια ποσότητα τσίπουρο ή ρακή στην συνταγή με την ίδια επιτυχία.
Αυτό μπαίνει ώστε το οινόπνευμα να μην επιτρέπει στο μείγμα να χαλάσει.

Melissocosmos

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Apis laboriosa video


Η Apis laboriosa είναι η μεγαλύτερη από όλες τις φυλές των μελισσών.
Ξεπερνάει σε μήκος τα 3 εκατοστά.
Μέχρι το 1980 θεωρούταν ότι ήταν υποείδος της φυλής dorsata Apis.
Από το 1980 και για 20 χρόνια είχε καταγραφεί ως ένα ξεχωριστό είδος με πολλά προτερήματα μάλιστα.
Όμως και πάλι από το 2005 με βάση κάποια γονίδια ξαναθεωρήθηκε υποείδος της dorsata Apis ενώ άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι πρέπει να την κατατάξουν ως ένα είδος Arias & Sheppard.
Κι ενώ η ειδικοί ακόμα δεν έχουν καταλήξει για την μελισσούλα γίγαντα που σε μέγεθος θυμίζει σερσέγκι πάμε εμείς να την γνωρίσουμε καλύτερα.
Δείτε το Βιντεο πιο κάτω

Το μέγεθος των κελιών της κηρήθρας


Προχθές ένας αναγνώστης ο Μανώλης μου έστειλε το παρακάτω e-mail.

Βασίλη ανέβασε ένα θέμα με κηρήθρες με μικρότερα κελιά από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά νομίζω 5,3χιλ (και αν υπάρχουν πληροφορίες για αγορά φύλλων ή για καλούπι).
Διάβασα πχ στην σελίδα του (...) ότι ξένος ερευνητής που το δούλεψε είχε πολύ καλά αποτελέσματα κατά της βαρρόα.
Περιμένω νέα σου ελπίζω σύντομα

Ο Μανώλης ζήτησε να κοιτάξω λοιπόν το ενδεχόμενο για κηρήθρες με μικρότερα κελιά.
Αυτό με ξάφνιασε λίγο μα υποσχέθηκα να το ψάξω.

Ρώτησα λοιπόν κάποιον που αυτά τα θέματα τα έχει φαει με το κουτάλι!!!
Και είπε ότι...

12 Χρόνια χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο της καρδιάς μας: Ο Χριστόδουλος των Ελλήνων video


Σαν σήμερα ήταν 28 Ιανουαρίου 2008 που έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος άνθρωπος, Έλληνας, και Ιεράρχης.
Ο λόγος για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αγαπήθηκε από τον λαό μας όσο κανένας άλλος.
Είχε την ικανότητα να μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων ως άλλος Χρυσόστομος πράγμα που ήταν πρωτόγνωρο για το ποίμνιο που δεν είχε συνηθίσει παρόμοιες καταστάσεις ούτε την προ Χριτοδούλου εποχή αλλά πλέον ούτε και την μετά…
Ακριβώς αυτό είναι που κάνει τον Χριστόδουλο μοναδικό, και αναντικατάστατο.
Εξακολουθεί να μας λείπει λοιπόν, και είναι τέτοια η απουσία του που πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα μας έμεινε ορφανή από τότε που έφυγε.
Δείτε το βίντεο

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Apimel μελισσοτροφή: Η Ελληνική τροφή που κατακτά την Ευρώπη

Χημική σύσταση: Φρουκτόζη: 42%, Δεξτρόζη: 51,5%, Μαλτόζη: 2,5%, Τριόζη: 2%, Ανώτερα σάκχαρα: 2%

Από το 1990 η apitec Ευαγγελόπουλος παρασκευάζει την δική της μελισσοτροφή Apimel, η οποία ανέρχεται στις καλύτερες στον κόσμο και πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων μελισσοκόμων.
Η Αpimel διατροφικά στη μέλισσα έχει αποτελέσματα παρόμοια του μελιού.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Τροφοδοσία μελισσιών σε πιατάκια μιας χρήσης VIDEO


Τροφοδοσία μελισσιών

Φίλες και φίλοι νομίζω πως ο σωστός μελισσοκόμος καλό είναι να έχει εναλλακτικές λύσεις εύκολες και λειτουργικές για όλες τις ώρες.
Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου προκύψει το πρόβλημα, καλό είναι να ξέρεις από πριν τι θα κάνεις.
Όπως εγώ πχ που θέλησα να χρησιμοποιήσω τα πιατάκια για τροφοδοσία σιροπιού που είχα στην αποθήκη μου και τελικά βρήκα μόνο 15.
Τα υπόλοιπα είχαν κάνει φτερά.
Τα πιατάκια που χρησιμοποιούσα τα αγόραζα 70-80 λεπτά το κάθε ένα πριν χρόνια, ίσως τώρα και να ανέβηκαν οι τιμές τους.
Με λίγα λόγια τα χρήματα για αγορά νέων πιάτων αν τα διέθετα ξανά θα ξεπερνούσαν την τιμή της ζάχαρης κατά πολύ.

Φάτε μάτια ψάρια...Μελίσσι σε βαρέλι με τρελά μέλια VIDEO


Μελισσοκομία

Ένα ωραιότατο βίντεο κατάλληλο για οφθαλμόλουτρο σας έχω σήμερα.
Δείχνει ένα σμήνος που μπήκε σε βαρέλι, έγινε ένα μεγάλο μελίσσι και γέμισε με μέλι όλες τις κηρήθρες.
Μέχρι εκεί καλά.
Μετά το έκαναν μετάγγιση, ήταν και λίγο τσαπατσούλιδες αυτοί εκεί η αλήθεια είναι, μα αξίζει να το δείτε!!!

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Ο μοναχός Άνταμ και η μέλισσα μπάκφαστ: Σπάνιο βίντεο!!!


Φίλες και φίλοι αναζητώντας μελισσοκομικά θέματα, βρήκα ένα σπάνιο βίντεο με τον μοναχό Άνταμ.
Η διάρκεια του είναι 1 ώρα και 26 λεπτά και είναι εξαιρετικό.
Ο MELISSOCOSMOS καταβάλει προσπάθειες να το μεταφράσει μα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η μετάφραση σε ένα τόσο μεγάλο βίντεο, οπότε θα πάρει χρόνο.
Και επειδή κάτι μου λέει ότι στην Ελλάδα από τώρα σύντομα και για τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθούμε πολύ με τον μοναχό Αdam... καλό είναι να το δείτε.
Ο μοναχός Adam είναι ο δημιουργός της νέας μέλισσας Μπακφαστ.
Η παλαιά μαύρη φυλή χάθηκε και ανέλαβε ο Adam να την επαναφέρει από υβρίδια που είχαν απομείνει διασταυρώσεων μαύρης μέλισσας με Λιγκούστικα.

Οι κωδικοί των μελισσιών ανά νομό


Τα μελίσσια πρέπει να φέρουν κωδικούς για να αναγνωρίζονται σε ποιον ανήκουν.
Οι κωδικοί αναγνωρίζονται ως εξής.
Το EL υποδηλώνει την Ελλάδα.
Ο πρώτος αριθμός έως την κάθετο υποδηλώνει τον νομό στον οποίο ανήκουν.
Ο αριθμός μετά την κάθετο υποδηλώνει τον ιδιόκτητη.
Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε....

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Γιατί απαγορεύτηκε το Φουμιντίλ από την Ευρωπαϊκή μελισσοκομία


Φουμιντίλ γνωστό και ως Fumagilin-B

Σύμφωνα με το wikipedia
Η φουμαγιλλίνη είναι ένα σύνθετο αντιβιοτικό βιομόριο και χρησιμοποιείται ως αντιμικροβιακός παράγοντας. Απομονώθηκε το 1949 από τον μικροβιακό οργανισμό Aspergillus fumigatus
Χρησιμοποιήθηκε αρχικά κατά των μολυσματικών παρασίτων μικροσποριδίων Nosema apis στις μέλισσες.