Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Όσα είδα στην σύναξη του Περιστερίου

osa-eida-stin-synaksi-tou-peristeriou
Γράφει ο Βασίλειος Ξεσφίγγης
 
Στις 8/9/24 πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι της Αθήνας μια ιστορική σύναξη Ορθοδόξων Χριστιανών.
Ήταν ιστορική επειδή όλη αυτή η κινητοποίηση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο.
Υπήρξε υποδειγματική αυτή η ενέργεια από κάθε άποψη.
Στόχος της σύναξης ήταν να φωνάξουμε όλοι την αντίθεση μας προς τις ενέργειες του Μητροπολίτου Περιστερίου να απομακρύνει τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό από την φυσική Του θέση που είναι πίσω από την Αγία Τράπεζα, και εκεί να τοποθετήσουν θρόνο ο οποίος σκανδαλίζει τους πιστούς.
Οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και Τη Υπερμάχω χωρίς ούτε μια φορά να εκτραπούν και να φωνάξουν κάτι κακό η άσχημο κατά του Μητροπολίτου.
Ακόμα και όταν προκαλέστηκε η σύναξη, από γνωστή εκκλησιαστική τηλεπερσόνα που πέρασε με θρασύτητα με το αυτοκίνητο και φώναξε προς το πλήθος ότι είμαστε άσχετοι.
Ακόμα και τότε το πλήθος δεν αντέδρασε και συνέχισε ειρηνικά.
Σε αυτή την σύναξη υπήρξε έκδηλη η συγκίνηση από όλους.
Γιατί ξέραμε ότι μαχόμαστε για τον Χριστό όχι μόνο απέναντι στο σύστημα το οποίο μας έχει συνηθίσει πλέον σε αντιχριστιανικές δοξασίες, τις οποίες όλοι είδαν και κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού.
Αλλά επειδή αυτή την φορά μαχόμασταν για τον Χριστό ενάντια σε μέρος της Ιεραρχίας και του κλήρου.
Πράγμα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ ότι θα συνέβαινε.
Ασφαλώς το Ευαγγέλιο αναφέρει ότι ο Ιησούς Χριστός Σταυρώθηκε και εκτελέστηκε από την θρησκευτική εξουσία και συγκεκριμένα από τους Αρχιερείς, αυτό όμως δεν φανταζόμασταν ότι θα το ξαναδούμε και σίγουρα όχι στις μέρες μας.
Φυσικά η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται και πράγματι μιλάμε ότι με την πράξη τους όσοι Αρχιερείς αποκαθηλώνουν τον Ιησού Χριστό από την θέση Του, αυτό ισοδυναμεί με νέα σταύρωση.
Οδηγούν τον σταυρό του Ιησού Χριστού στον νάρθηκα του Ναού, στον πρόναο δηλαδή εκεί που στην αρχαία εκκλησία στέκονταν οι αβάπτιστοι.
Με λίγα λόγια έξω από την Εκκλησία.
Και εντός του ιερού βήματος πίσω από το ιερό θυσιαστήριο που συμβολίζει τον Γολγοθά και τον τάφο του Χριστού τοποθετούν θρόνους.
Για να τιμήσουν λέει την Ανάσταση.
Μα στον Γολγοθά υπάρχει εσταυρωμένος Χριστιανοί μου, αρκεί να επισκεφθεί κάποιος τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και θα τον δει με τα μάτια του.

osa-eida-stin-synaksi-tou-peristeriou
Ο Εσταυρωμένος στον Γολγοθά στον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ 

Αφού λοιπόν υπάρχει Εσταυρωμένος στον Ναό της Αναστάσεως πως θέλετε να δεχτούμε ότι στους υπόλοιπους Ναούς ανά τον κόσμο δεν μπορεί να υπάρχει εσταυρωμένος;
Και που αλλού μπορεί να βρίσκεται ο Εσταυρωμένος αν όχι στο ιερό βήμα να τον βλέπει ο πιστός λαός και να τιμάει το Πάθος του Κυρίου μας;
Στο Περιστέρι λοιπόν υπήρχε έκδηλη η συγκίνηση γιατί ο λαός αγανακτισμένος σκέφτονταν όλα αυτά και άκουγε τις εκκλήσεις που γίνονταν ώστε ο Γρηγόριος επιτέλους να συνέλθει και να επιστρέψει στην Ορθή Πίστη όπως την παρέλαβε όταν του δόθηκε το αξίωμα που κατέχει.
Γιατί ναι, έχει πέσει σε αίρεση αυτός ο άνθρωπος, πλέον είναι κοινή διαπίστωση του ορθόδοξου λαού.
Εκεί λοιπόν στο Περιστέρι που συμβολίζει Το Άγιο Πνεύμα είδα μικρά παιδιά να πηγαίνουν μπροστά στην πομπή, και γέροντες με μπαστούνια να ακολουθούν και να κάνουν πορεία ως την Μητρόπολη με πολύ κόπο λόγω της ηλικίας τους.
Επίσης πίσω από τις κουρτίνες στην Μητρόπολη βλέπαμε τον Γρηγόριο να κρυφοκοιτάζει και να μην τολμάει να βγει και να ευλογήσει τους χιλιάδες πιστούς όπως είχε πει ότι θα έκανε.
Είδα έκπληκτους ανθρώπους να κοιτάζουν τι είναι αυτό που συμβαίνει στην πόλη τους, αφου μέχρι τότε δεν γνώριζαν.
Τώρα είδαν, γνωρίζουν και θα έρθουν ακόμα περισσότεροι προς την σωστή πλευρά της ιστορίας.
Είδα ηλικιωμένους ανθρώπους με δάκρυα στα μάτια υψώνοντας τα χέρια προς τον ουρανό να δοξάζουν τον Θεό που πλέον ακολουθεί ο κόσμος, γιατί πριν δυο χρόνια φοβόντουσαν μήπως είναι μόνοι τους σε αυτόν τον αγώνα που μόλις ξεκινούσε.
Είδα τις Αστυνομικές δυνάμεις να είναι φιλικότατες προς τους συγκεντρωμένους, να εξυπηρετούν την ομαλή πορεία και να εύχονται συγκινημένοι καλή επιτυχία και να επιστρέψει ο Χριστός στην θέση του.

Όμως άκουσα και κάτι στο Περιστέρι.
Ακούγεται έντονα ότι ο Γρηγόριος για τις υπηρεσίες του αυτές, να απομακρύνει τον Χριστό από την Εκκλησία, θα τύχει επιβράβευσης και θα είναι αυτός ο εκλεκτός του Φαναρίου για τον θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην μετά Ιερωνύμου εποχή.
Εφόσον αυτός ο άνθρωπος δεν εκπέσει του αξιώματος του έως τότε, βλέπω πλέον καθαρά να διαγράφεται ότι ο χείμαρρος της αντίδρασης που γρήγορα θα έχει γίνει τεράστιο ποτάμι, κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του ως νέου προκαθήμενου, να μην είναι καθόλου σίγουρο ότι θα αναφωνεί Άξιος εκείνη την ημέρα.
Αντίθετα αν ω μη γένοιτο επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες τότε θα μιλάμε για τον ποιο μισητό Αρχιεπίσκοπο που έχει καθίσει στον θρόνο των Αθηνών διχάζοντας απολύτως τον λαό.
Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως, καθώς οι δράσεις και οι αντιδράσεις των Περιστεριωτών θα πυκνώσουν και θα μεγαλώσουν το επόμενο διάστημα.
Ο αγώνας μόλις άρχισε λοιπόν και θα πάει μέχρι τελικής επικράτησης.
Από την μια πλευρά μέρος της ιεραρχίας και του κλήρου με όπλο τις Αντίχριστες δοξασίες τους, και από την άλλη ο στρατός του Ιησού Χριστού με μόνο όπλο την πίστη του σε Αυτόν.
Θα δούμε ποιος θα επικρατήσει τελικά.

Δείτε βίντεο από την σύναξη 
 



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...