Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Το φθηνότερο αγροτικό αυτοκίνητο στο κόσμο κοστίζει μόνο 2.500€

to-fthinotero-agrotiko-aftokinito-sto-kosmo

Δεν αποτελεί τον ανταγωνιστή του επερχόμενου Tesla Cybertruck, αλλά είναι σίγουρα το φθηνότερο ηλεκτρικό διπλοκάμπινο pick-up και μπορεί να παραγγελθεί διαδικτυακά.
Το Xian Mangia ανήκει στην κατηγορία των διπλοκάμπινων pick-up αγροτικό αυτοκίνητο, είναι ηλεκτρικό και ιδιαίτερα προσιτό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατηγορίας.
Πιο αναλυτικά, το Mangia έχει μήκος 3,75 μέτρα, πλάτος 1,45 μέτρα και ύψος 1,60 μέτρα, ενώ ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, το βάρος του κυμαίνεται από 680 έως 785 κιλά. Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για ένα «αστικό» επαγγελματικό pick-up που στην βασική του έκδοση δεν διαθέτει κλιματισμό ή θέρμανση. 
Η προσθήκη αυτών των επιλογών κοστίζει 290 ευρώ.

Από πλευράς προαιρετικού εξοπλισμού, το Xian Mangia μπορεί να δεχθεί μια μεγαλύτερη μπαταρία, ηλιακά πάνελ στην οροφή, αλλά και ένα θερμικό μοτέρ που λειτουργεί εν είδει γεννήτριας και αυξάνει την αυτονομία του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να προσθέσει όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά προαιρετικού εξοπλισμού για να το κάνει όσο πιο ανταγωνιστικό και ολοκληρωμένο γίνεται, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα πρέπει να εκταμιεύσει κάτι παραπάνω από 4.500 ευρώ συνολικά.

to-fthinotero-agrotiko-aftokinito-sto-kosmo

Το ηλεκτρομοτέρ του Mangia αποδίδει 100 ίππους και 100 Nm, και του χαρίζει τελική ταχύτητα 55 χλμ./ώρα. 
Η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία με μία φόρτιση είναι της τάξεως των 80 χλμ., που σε ήπιο ρυθμό κίνησης και με ελαφρύ φορτίο ακουμπά τα 100 χλμ.

Η διπλή καμπίνα του Mangia είναι 4θέσια και είναι αρκετά λιτή, τόσο σχεδιαστικά όσο και εξοπλιστικά, ενώ τα υλικά που την αποτελούν υστερούν σε φινίρισμα. 
Οι προδιαγραφές του επιτρέπουν κίνηση αποκλειστικά στην πόλη, με τον εξοπλισμό του να μην περιλαμβάνει αερόσακους και ζώνες ασφαλείας τριών σημείων.

Εκεί που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο το αυτοκίνητο Xian Mangia είναι σε έναν ιδιωτικό χώρο, όπως αγροκτήματα, αμπελώνες, αποθήκες ή και ηλιακά πάρκα, για τις εσωτερικές ανάγκες μεταφοράς εξοπλισμού ή προϊόντων.

Το Xian Mangia μπορεί να παραγγελθεί από το ψηφιακό κατάστημα Alibaba με τιμές από 2.520 έως 2.920 ευρώ, με τον υποψήφιο αγοραστή να μπορεί να επιλέξει μεταξύ οκτώ αποχρώσεων.

carandmotor.gr

Ακολουθήστε και εσείς το αγαπημένο σας Blog στο viber από το κινητό σας τηλέφωνο κάντε κλικ στον σύνδεσμο viber - melissocosmos

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...