Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Αετός αψηφά την βαρύτητα και μάχεται με ένα ψάρι στην επιφάνεια της θάλασσας (vid)

aetos-apsifa-tin-barytita-kai-mahetai-me-ena-psari-stin-epifaneia-tis-thalassas
Μια μοναδική στιγμή κατέγραψε ένας βιντεογράφος που έχει καθηλώσει τους χρήστες του διαδικτύου. Η μάχη ανάμεσα σε ένα αετό και ένα ψάρι είναι πραγματικά σαγηνευτική.
Ο βιντεογράφος άγριας ζωής Mark Smith κατέγραψε απίστευτα πλάνα ενός αετού που αψηφά τη βαρύτητα καθώς τραβάει ένα τεράστιο ψάρι από τον ωκεανό. 
Ο Smith το περιγράφει ως μια πιθανή στιγμή που μπορεί να σπάσει ρεκόρ και αναδεικνύει την αξιοσημείωτη δύναμη του γερακιού .

Στα πλάνα, ο αετός βλέπουμε να βυθίζεται τρεις φορές, αλλά καταφέρνει να βγει από το νερό με το πομπάνο σταθερά στα χέρια του. Οι ψαραετοί είναι εξαιρετικά αρπακτικά πουλιά. Είναι μοναδικά μεταξύ των αρπακτικών και έχουν κερδίσει τον τίτλο τους λόγω των κυνηγετικών τους συνηθειών κατά μήκος των ακτών, των ποταμών και των υδάτινων σωμάτων σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Με τα οξυδερκή κίτρινα μάτια τους, εντοπίζουν τα ψάρια και βουτούν με τα πόδια μπροστά με τα νύχια τους τεντωμένα για να πιάσουν το θήραμά τους. Το πτηνό στο βίντεο επιδεικνύει το εντυπωσιακό άνοιγμα των φτερών του, που φτάνει τα 2,5 μέτρα και ζυγίζουν μόλις 3 κιλά. Αυτή η διαφορά βάρους προς άνοιγμα φτερών είναι συνηθισμένη στα αρπακτικά, καθώς απαιτούν ελαφρύ σώμα για την πτήση, που επιτυγχάνεται μέσω κοίλων οστών και ισχυρού μυϊκού συστήματος.

https://www.gazzetta.gr/

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...