Παλιότερα οι μελισσοκόμοι έκαιγαν με φλόγιστρο τις κυψέλες στο εσωτερικό τους για απολύμανση.
Ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι το κάψιμο των κυψελών εξωτερικά πριν την βαφή τους είναι μια μέθοδος που θα τους δώσει περισσότερα χρόνια αντοχής.
Με το εξωτερικό κάψιμο της κυψέλης καίμε και τους μύκητες που προκαλούν την σαπίλα, αλλά κλείνουμε και τους πόρους του ξύλου κάνοντας το στεγανό στο νερό.
Επιπλέον όσοι επιζητούν την καλαισθησία των κυψελών ας γνωρίζουν ότι με το κάψιμο θα αναδείξουν το ξύλο και να νερά του δηλαδή τις γραμμώσεις του.
Δείτε το βίντεο.