Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Επιδοτήσεις για βιολογική μελισσοκομία 2023

Επιδοτήσεις για βιολογική μελισσοκομία

Έως 10.000 ευρώ τον χρόνο για βιολογική μελισσοκομία

Πάρα πολλές ερωτήσεις δεχόμαστε καθημερνά από ενδιαφερομένους μελισσοκόμους σχετικά με το πρόγραμμα επιδοτήσεων για βιολογική μελισσοκομία.
Βιολογική μελισσοκομία: Για τη μελισσοκομία θα προκηρυχθεί ξεχωριστή δράση, µε τα ετήσια ποσά στήριξης να χωρίζονται σε κλάσεις: Ανάλογα για πόσα μελίσσια είναι κάτοχος κάποιος. 
Για 20 – 110 κυψέλες ο μελισσοκόμος θα λαμβάνει ετησίως 1.650 ευρώ
Για 111 – 200 κυψέλες ο μελισσοκόμος θα λαμβάνει ετησίως 5.115 ευρώ
Για 201 – 300 κυψέλες ο μελισσοκόμος θα λαμβάνει ετησίως θα λαμβάνει 8.580 ευρώ
Για 301 κυψέλες, ο μελισσοκόμος θα λαμβάνει ετησίως 10.230 ευρώ.

Αυτά τα χρήματα θα είναι Χ3 έτη.
Παρόλα αυτά πρέπει να δούμε την εγκύκλιο όταν θα βγει ώστε να ξέρουμε σίγουρα τα ποσά, καθώς καταλαβαίνετε πως μέχρι την τελευταία στιγμή πολλά μπορεί να αλλάξουν. Όπως επίσης πρέπει να δούμε και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για την βιολογική μελισσοκομία. 
Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι κάποιες νομές όπως η πορτοκαλιά, το βαμβάκι, η καστανιά, οι μεταφορές σε κάμπους θα απαγορευτούν σε όσους ασκούν βιολογική μελισσοκομία όπου δηλαδή υπάρχουν ραντίσματα, και ακόμα η καταπολέμηση της βαρρόα δεν θα μπορεί να γίνει με συμβατικές δραστικές ουσίες παρά μόνο με βιολογικές..
Όλα αυτά θα τα δούμε με την εγκύκλιο όμως.



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...