Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Συμβουλές αναγνώστη για Ασκοσφαίρωση, Νοζεμίαση και σφήκες!!!


Συμβουλές αναγνώστη για Ασκοσφαίρωση, Νοζεμίαση και σφήκες!!! 
Αγαπητέ φίλε Βασίλη

Θα ήθελα να σε ενημερώσω για κάποιες κινήσεις που έκανα για θεραπεία ασκοφέρωσης και νοζεμίασης που παρατήρησα σε κάποιες κυψέλες μου καθώς επίσης και για την καταπολέμηση σερσεγγιών και σφηκών.

Για τη θεραπεία της ασκοφαίρωσης.

Έκοβα ένα πορτοκάλι στη μέση και έβαζα το κομμένο μέρος πάνω στα πλαίσια. Αυτή τη διαδικασία την έκανα δύο φορές την εβδομάδα για ένα μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν 90% θεραπεία.

Για τη θεραπεία νοζεμίασης:


Βράζεις θυμάρι (βάζεις με το μάτι) σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό. Αφού πάρει βράση (όπως βράζουμε τσάι), όπως είναι ζεστό το βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με 1 κιλό ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε μπουκάλια 500 gr του νερού και το βάζουμε πάνω στα πλαίσια (κάνουμε μια τρύπα πάνω στο λαιμό του μπουκαλιού με μια σακοράφα). Κάθε 3 ημέρες πάω και βάζω από ένα καινούργιο μπουκάλι σε κάθε κυψέλη και συνολικά για 15 ημέρες. Επαναλαμβάνω αυτή τη διαδικασία 3 φορές το χρόνο.

Για την καταπολέμηση σερσεγγιών και σφηκών:

Η διαδικασία αυτή γίνεται τον Απρίλιο όταν υπάρχουν μάνες. Παίρνω μπουκάλια φτηνής πορτοκαλάδας αναψυκτικού με ανθρακικό των 2 λίτρων και το μοιράζω σε τρία μπουκάλια του νερού του ενάμισι λίτρου. Το κάθε μπουκάλι θα έχει και το καπάκι του. Τα κρεμάω πάνω σε αγραπιδιές με ένα σκοινί, και κάνω μια τρύπα 2 εκατοστών κοντά στο λαιμό του μπουκαλιού. Η επιτυχία είναι πολύ μεγάλη. Το έκανα φέτος τον Απρίλιο και το καλοκαίρι δεν είχε καθόλου σερσέγγια στο χωριό μου.

Κάποιες λεπτομέρειες που θα ήθελα να αναφέρω, αν και νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να γνωρίζουν είναι:

1. πριν ξεκινήσει η θεραπεία για την ασκοφέρωση, θα πρέπει να έχει προηγηθεί απολύμανση των κυψελών και των πλαισίων με φλόγιστρο.

2. σε περίπτωση μεγάλης προσβολής του πληθυσμού από την ασθένεια, θα πρέπει να ληφθούν πιό δραστικά μέτρα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Παναγιώτης Πετσίνης



Σχόλιο MELISSOCOSMOU

Φίλε αναγνώστη αν έχεις και εσύ κάτι να πεις στον Μελισσοκομικό κόσμο της χώρας τότε το Blog αυτό όπως πάντα έτσι και τώρα είναι στην διάθεση σου να το δημοσιεύσει.


Στέλνετε το κείμενο σας με mail στο melissocosmos@yahoo.gr και ο λόγος σας γίνεται μελισσοκομική είδηση εντός και εκτός Ελλάδας όπου υπάρχουν Έλληνες!!!


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

 
Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...