Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Στο εξωτερικό χρησιμοποιούν πρόπολη κατά της Varroa


Στο εξωτερικό χρησιμοποιούν πρόπολη κατά της Varroa

Η χρήση της πρόπολης ως αποτελεσματική θεραπεία κατά της βαρρόα συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα, προς όφελος των μελισσοκόμων, και των μελισσών.
Αξίζει να τονιστεί ότι η αναγνώριση της πρόπολης ως μια αποτελεσματικής λύσης κατά της Varroa έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, μετά την χρήση αυτής και κατά της αμερικανικής σηψιγονίας, όπου η πρόπολη αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματική για τον ελέγχο της.

Εκ των υστέρων έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της Ασκοσφαίρωσης και της Νοζεμίασης με επίσης καλό αποτέλεσμα.

Σε πολυάριθμες δοκιμές και επιστημονικές μελέτες που διεξήχθησαν στο Βερολίνο (Γερμανία) έδειξαν ότι η πρόπολη σε χαμηλές συγκεντρώσεις σκοτώνει την Varroa δια της επαφής, ίσως επιφέρει βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα του ακάρεως.
Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πρόπολη περνάει στην αιμολέμφο των μελισσών και των προνυμφών και επίσης αναρροφάται από την βαρρόα που απομυζεί τις μέλισσες και τον γόνο.

Ασφαλώς η πρόπολη υπήρχε ανέκαθεν στις κυψέλες, αλλά για να δείξει την θεραπευτική της δράση πρέπει να καταναλωθεί από τις μέλισσες, πράγμα που δεν συμβαίνει έως τώρα.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να να κάνουμε διαχωρισμό της καθαρής πρόπολης πρώτα να την διαχωρίσουμε από κεριά και ακαθαρσίες για να φτάσουμε να έχουμε ένα καθαρό εκχύλισμα πρόπολης το οποίο θα δώσουμε σε πολύ μικρές ποσότητες στην συνέχεια στις μέλισσες...

Αν τσεκάρομαι θα δούμε ότι στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ήδη βιολογικά σκευάσματα κατά της βαρρόα και άλλων ασθενειών που στην σύνθεση τους περιέχουν εκχύλισμα πρόπολης.

Melissocosmos

Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...