Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Μπόλιασμα από αγριαπιδιά σε αχλαδιά: Μέρος 2ο


Μπόλιασμα από αγριαπιδιά σε αχλαδιά

Πριν λίγο καιρό και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου 2018 σας έδειξα τον παραδοσιακό τρόπο που μπολιάζουμαι αχλαδιές στο χωριό μας.
Έτσι μπόλιαζαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας, έτσι μάθαμε και εμείς.
Παραδοσιακά, χρησιμοποιώντας λάσπη και φύλλα αγριοκρεμύδας κάνουμε τα άγρια ήμερα...
Σήμερα 18 Απριλίου 2018 ύστερα από 43 ημέρες μπορείτε να δείτε ότι η νέα μας αχλαδιά πέταξε βλαστούς και είχαμε επιτυχία.
Το νέο μας δένδρο θα γίνει δροσαπιδιά, ένα είδος αχλαδιού που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.
Επειδή αρέσει πολύ στην Φρόσω έκανα αυτό το δέντρο τέτοια ποικιλία.

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα, να δημιουργείς, να κάνεις ένα άγριο δένδρο που φέρει αγκάθια, σε ένα ήμερο καρποφόρο δένδρο που σε 3 χρόνια θα μπορείς να γευτείς τα πολύ νόστιμα φρούτα του.
Δεν είναι δύσκολο να μπολιάσει κάποιος ένα δένδρο ακόμα και αν δεν το έχει ξανακάνει αξίζει να δοκιμάσει.
Όμως η κατάλληλη εποχή είναι από τα μέσα Φλεβάρη έως τα μέσα Μαρτίου μόνο, εκτός κι αν βάλεις μπόλια στο ψυγείο και τα συντηρήσεις για μεγαλύτερο διάστημα.

Δείτε το πρώτο μέρος της ανάρτησης κάνοντας κλικ ΕΔΩ