Η ιστορία, θέλει τον τραχανά, να αποτελεί εξέλιξη του χυλού με τον οποίο τρέφονταν Έλληνες και Ρωμαίοι κατά την αρχαιότητα. Είναι ελληνική τροφή που προέρχεται από την αρχαία εποχή και έχει υψηλή διατροφική αξία.
Παρασκευάζεται στα ορεινά χωριά μας την εποχή του καλοκαιριού, από γάλα ντόπιας παραγωγής και αλεσμένο καθαρό σιτάρι.
Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...
Η κ.Αλεξάνδρα, στο αγρόκτημά της στην ορεινή πατρίδα των Αγράφων, μας θυμίζει σήμερα την παραδοσιακή τέχνη παρασκευής του τραχανά αλλά και την νοσταλγία για το φαγητό των αγαπημένων γιαγιάδων μας!
Βίντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης
Κλαρίνο Γιώργος Τουφεκούλας
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...