Οι βέργες βασιλοτροφίας της ANEL και η παραγωγή μας
Άρθρο του Ιουλίου 2016
Ευχάριστη έκπληξη αποτελούν για εμάς οι βέργες βασιλοτροφίας της ANEL.
Να πω στα γρήγορα ότι είναι οι ποιο οικονομικές της αγοράς.
Τις αγοράζουμε μόλις 60 λεπτά την κάθε μια στο Αγρίνιο.
Επιπλέον...
Έχουν το μεγαλύτερο άνοιγμα κελιού από όλες τις βέργες της Ελλάδας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και περισσότερο πολτό να παίρνει το κάθε κελί μέσα και εύκολα να εμβολιάζονται.
Έχουν πλαισιοβάσεις για το πλαίσιο και κουμπώνουν στην θέση τους στέρεα χωρίς να χρειάζεται να βάζεις κεράκι για να μην γλυστρίσουν και πέσουν.
Έχουν πολύ μεγάλη αποδοχή.
Το μαύρο χρώμα τους βοηθάει πολύ στο θέμα της αντανάκλασης κατά τον εμβολιασμό, δηλαδή βλέπεις ακριβώς το σκουλήκι και το αποθέσεις με προσοχή στο κελί χωρίς να το σκοτώνεις.
Αυτό έχει την αξία του αφού σχεδόν μηδενίζεις τις απώλειες και βλέπεις τις βέργες πιασμένες απ άκρη σ άκρη.
Οφείλω να πω ότι οι βέργες αυτές μεταξύ των μελισσοκόμων είναι παρεξηγημένες νομίζω.
Τις αγοράσαμε μια μέρα στο Αγρίνιο για να τις δοκιμάσουμε μόνο και μόνο για την αγάπη που τρέφουμε προς την εταιρεία.
Και όμως βγήκαν λίρα 100, και πλέον η Φρόσω με έχει πρήξει ότι θέλει όλες οι βέργες που εμβολιάζει να είναι της ANEL.
Μου αρέσουν και εμένα, μα θέλω να έχω και των υπόλοιπων εταιρειών.
Προχωράμε μέσα στο καλοκαίρι την παραγωγή μας.
Έχουμε βελτιωθεί πολύ σε όλα τα επίπεδα.
Πλέον το κάθε μελίσσι βγάζει ένα μπουκαλάκι πολτό.
Ξέρουμε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεως και μπορεί να φτάσει να βγάζει το κάθε μελίσσι 2 μπουκαλάκια.
Αυτό μπορεί να γίνει μεν μα σκοντάφτει στην Ελληνική στενοκεφαλιά.
Το λέω αυτό γιατί έχω διαπιστώσει ότι για να υπάρξει απόλυτη επιτυχία στην μέγιστη ποσότητα πολτού, χρειάζεται 1 κιλό τροφοδοσία για κάθε 10 βασιλοκελιά.
Δηλαδή ένα εικοσάρι μελίσσι βασιλευόμενο, παρότι έχει και 10 πλαίσια γόνους, είναι σε θέση να σου δώσει άνετα 50 βασιλοκελια γεμάτα με μισό γραμμάριο πολτό το κάθε ένα αρκεί να του δώσεις 5 κιλά υγρή τροφή.
Οι Έλληνες καθηγητές ωστόσο λένε ότι δεν πρέπει να τροφοδοτούμε με σιρόπι, αλλά ή να αφήνουμε το μελίσσι χωρίς τροφοδοσία, ή να τροφοδοτούμε με μέλι, διαφορετικά όπως λένε ο πολτός θεωρείται νοθευμένος.
Και τις δυο περιπτώσεις τις δοκίμασα και είχα 100% αποτυχία.
Χωρίς τροφοδοσία τα μελίσσια της δοκιμής δεν έπιασαν ούτε ένα κελί.
Ενώ με τροφοδοσία, μελιού αραιωμένο σε νερό με αναλογίες 1/1, εκτός ότι το κόστος πήγε στο Θεό, προκαλέσαμε τέτοια λεηλασία που παραλίγο να χάσουμε τα μελίσσια μας.
Οι βλακεία δηλαδή των Ελλήνων ερευνητών στην συγκεκριμένη συμβουλή για την παραγωγή πολτού, σπάει καρύδια και αγγίζει τα όρια της παράνοιας.
Ο βασιλικός πολτός παράγεται από τους φαρυγγικούς αδένες των μελισσών, και δεν έχει σχέση το τι θα φάει η μέλισσα για να τον παράγει.
Έχουν βάλει ως όριο να υπάρχουν έως 3% σάκχαρα στον βασιλικό πολτό.
Δηλαδή αν τα σάκχαρα είναι στο 6% ας μου πει κάποιος σε τι θα επηρεάσει αυτό τον καταναλωτή.
Στο μισό γραμμάριο την ημέρα πολτό που τρώει κάποιος, αν ο πολτός έχει 3% ή 6% σάκχαρα ποια η διαφορά;
6% σάκχαρα στο μισό γραμμάριο βασιλικού πολτού που τρώει ένας άνθρωπος την ήμερα είναι μόλις 3 μίκρογραμμαρια.
Πρέπει να καταναλώσει κάποιος 100 γραμμάρια βασιλικού πολτού ποσότητα ικανή για να περάσει ενάμιση χρόνο και μόνο τότε θα έχει πάρει ζάχαρη ίση σε ποσότητα με μόλις 1 κουταλάκι του γλυκού.
Αντίθετα οι επιστήμονες λένε ΟΧΙ πρέπει αυτό το νούμερο να το ρίξετε στο μισό.
Με λίγα λόγια μας κοροϊδεύουν, μας βάζουν φρένο στην παραγωγή Ελληνικού Βασιλικού πολτού.
Παίζουμε με δέκατα του γραμμαρίου και δημιουργούμε προβλήματα στην Ελληνική παράγωγη για το τίποτα.
Πως άραγε θα χτυπήσουμε τον εισαγόμενο πολτό, αν βάζουμε περιορισμούς στην Ελληνική παραγωγή;
Αν ο Κινέζος ταΐζει και στέλνει τόννους στην Ελλάδα, ο Έλληνας πως θα παράξει χωρίς τροφοδοσία;
Πλέον εμείς αγνοούμε τα παραπάνω και τροφοδοτούμε με ιμβερτοποιημένο σιρόπι ώστε να υπάρχει διαχωρισμός των σακχάρων και να είμαστε όσο χαμηλότερα γίνεται ανθρωπίνως δυνατό σε σουκρόζη.
Όμως θέλω να πω.
Ότι ενώ έχει πλημμυρίσει η Ελληνική αγορά με εισαγόμενους πολτούς αμφίβολης ποιότητας.
Πχ τα φαρμακεία πουλάνε σχεδόν με το κιλό...
Αντί να δώσουμε ώθηση στους Έλληνες μελισσοκόμους να προχωρήσουν στην παραγωγή πολτού που θα εξοβελίσουν τις εισαγωγές...
Του βάζουμε εμπόδια τέτοια που να είναι ανυπέρβλητα ώστε να μην υπάρχει ελληνική παραγωγή και να μας κυριεύουν τα εισαγόμενα.
Αυτοί είμαστε...
Αυτή είναι και η αλήθεια και λυπάμαι που το λέω, και να την γνωρίζετε και εσεις.
Είναι γνωστό ότι τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω, και η Ελληνική παραγωγή έπεσε εκ των έσω.
Όπως είπα μικρη λύση στο πρόβλημα που προκύπτει είναι η τροφοδοσία με ιμβερτοποιημένο σιρόπι που περιορίζει τα ποσοστά της σουκρόζης ας μην γελιόμαστε όμως όχι στο επίπεδο του 3% που μας επιβάλουν οι ερευνητές, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Το ιμβερτοποιημένο σιρόπι όμως αυξάνει κατά πολύ το κόστος παραγωγής του πολτού μας, και δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τις εισαγωγές έτσι αυτό είναι σίγουρο.
Όπως σίγουρο είναι πως αργά η γρήγορα θα βρουν πάτημα να κόψουν και το ιμβερτοποιημένο σιρόπι, ώστε να μην υπάρχει καθόλου Ελληνική παραγωγή.
Εκτός αν οι μελισσοκόμοι ξεστραβωθούν και τους τους βάλουν στην θέση τους.
Αυτά για σήμερα όμως!!!
Το 2022 σκοπεύουμε να αρχίσουμε την παραγωγή βασιλικού πολτού αν ο καιρός το επιτρέπει περίπου τέλος Μαρτίου.
MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών
Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...