Αρνάκι με βερίκοκα, αμύγδαλα και μέλι
Εκπληκτική παραδοσιακή συνταγή από το Μαρόκο.
Συστατικά συνταγής
- 550 γρ. αρνάκι άπαχο, από μπούτι κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 700 ml ζωμό κοτόπουλου
- 1 πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- 1 κ.γ. μέλι
- 175 γρ. ξερά βερίκοκα
- 3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ή 1 κ.σ. ξερός
- 25 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- 25 γρ. αμύγδαλα, σε φλίδες
Οδηγίες συνταγής
- Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το αρνάκι και σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
- Αφαιρέστε το κρέας, μειώνετε τη θερμοκρασία, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Δυναμώστε πάλι τη φωτιά, βάλτε ξανά το κρέας στο τηγάνι και ανακατέψτε. Προσθέστε τότε το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, την κανέλλα, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήστε το φαγητό να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε να ψηθεί για 1 ώρα.
- Προσθέστε τα βερίκοκα κομμένα στα δύο, τον μισό δυόσμο και μαγειρέψτε για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να έχει μελώσει.
- Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας με φλίδες αμύγδαλου και λίγο δυόσμο.
ΠΗΓΗ