Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Στρογγυλές κηρήθρες: Και έρχονται τα πάνω κάτω...

Στρογγυλές κηρήθρες: Και έρχονται τα πάνω κάτω.

Στρογγυλές κηρήθρες: Και έρχονται τα πάνω κάτω...

Φίλες και φίλοι πολλές φορές πλέον εσείς οι ίδιοι με προλαβαίνετε και μου στέλνετε θέματα που είναι ένα βήμα πιο μπροστά από αυτό που θέλω να αναρτήσω.
Φυσικά με χαρά δημοσιεύω τις προτάσεις σας. 
Ο Δημήτρης λοιπόν με ενημέρωσε για τις νέου τύπου κυψέλες που κυκλοφορούν ήδη στο εξωτερικό και που αν κρίνω από την λειτουργικότητα τους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι πολύ γρήγορα θα τις έχουμε και στην Ελλάδα.
Το παρακάτω βίντεο δυστυχώς δεν έχει υπότιτλους γι αυτό θα προσπαθήσω να σας περιγράψω εγώ αυτό που δείχνει. 
Έχουμε λοιπόν νέου τύπου κυψέλες, με πλαστικά πλαίσια, και στο βίντεο παρουσιάζεται ο τρόπος που πρέπει να τα κερώνουμε ώστε να τα χτίζουν άμεσα οι μέλισσες.
Επιπλέον σε αυτές τις κυψέλες ο εμβρυοθάλαμος είναι με στρογγυλά πλαίσια, κάτι που θεωρώ ότι είναι πολύ πρωτοποριακό. 

Αφού λοιπόν είναι στρογγυλά τα πλαίσια έχουμε την δυνατότητα όπως θα δείτε να τα γυρνάμε τακτικά και έτσι εύκολα και χωρίς κούραση τα όποια βασιλοκελιά την άνοιξη εξουδετερώνονται, καθώς όταν οι μέλισσες τα εντοπίζουν ανάποδα τα καταστρέφουν. 
Με λίγα λόγια η επίπονη υπόθεση καταστολής της σμηνουργίας γίνεται παιχνιδάκι.

Επίσης θα έλεγα ότι το στρογγυλό σχήμα των κηρηθρών είναι πιο κοντά στην φύση των μελισσών καθώς σε άγρια μορφή σε κορμούς δέντρων κάπως έτσι χτίζουν τις κηρήθρες τους.
Τα πατώματα που χρησιμοποιούνται για μελιτωθάλαμοι έχουν τα κλασικά πλαίσια τύπου langstroth  αφού πρέπει να ταιριάζουν στους μελιτωεξαγωγείς κτλ, ενώ είναι πλαστικά και αυτά.
Δείτε το παρακάτω βίντεο και αναλογιστείτε αν θα σας συνέφερε να έχετε τέτοιες κυψέλες ή όχι!!!




Melissocosmos

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...